Ληστεία στη Σπιναλόγκα και φωτιά στο πλοίο της κυβέρνησης
listia sti spinalogka me panselino aspromauri geloiografia
Ληστεία στη Σπιναλόγκα με πανσέληνο

Ένα μήνα μετά την μετακόμιση μας από την Κρήτη στην Αθήνα θα δημοσιεύσω και εδώ, δυο ασπρόμαυρες γελοιογραφίες μου, με θέμα την Κρήτη.

Η πρώτη έγινε με αφορμή την ληστεία που έγινε στην Σπιναλόγκα την νύχτα με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. 

Οι ρομαντικοί (κλέφτες) βγήκαν βαρκάδα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι ή έτσι νόμισαν όσοι πιθανόν αντιλήφθηκαν την κίνηση του φουσκωτού στον κόλπο του Μιραμπέλου και δεν έδωσαν σημασία. 

Η δική μου έμπνευση  προήλθε από την εντύπωση πως οι ρομαντικοί κάτοικοι και επισκέπτες στην γύρω περιοχή είχαν τα βλέμματα τους στραμμένα στην πανσέληνο, θαυμάζοντας την, μαγνητισμένοι και οι ριψοκίνδυνοι ληστές κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι και ούτε ακόμη να έχουν βρεθεί οι κλέφτες ή οι εισπράξεις. 

Η συγκεκριμένη γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στο οπισθόφυλλο της καθημερινής εφημερίδας του Ηρακλείου "Πατρίς" στις 29 Αυγούστου
listia sti spinalogka me panselino aspromauri geloiografia stin kritiki efimerida patris
"Πατρίς" 29-09-2018


fwtia sto ploio eleutherios venizelos aspromauri geloiografia
Φωτιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Φωτιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 28 Αυγούστου ενώ είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο του από Πειραιά για Χανιά.


Το καράβι επέστρεψε αμέσως στον Πειραιά και μέχρι τα ξημερώματα είχε καταφέρει να αποβιβάσει σώους όλους τους επιβάτες. Αντίθετα, τα περισσότερα οχήματα κάηκαν ολοσχερώς καθώς η φωτιά προκλήθηκε στο πάρκινγκ του πλοίου και έκαιγε για μέρες μέχρι η πυροσβεστική να καταφέρει να την σβήσει. 

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε μέσα στο πλοίο για να καταπολεμηθεί η πυρκαγιά, πήρε αριστερή κλίση. Τις επόμενες μέρες και ενώ κάποια φορτηγά είχαν καταφέρει να βγούν έξω, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" έγυρε δεξιά...

Δυο μέρες μετά, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του. Αναβάθμισε, τον γενικά αποτυχημένο Φώτη Κουβέλη, από υφυπουργό Άμυνας σε υπουργό ναυτιλίας και η μεγάλη(!) έκπληξη ήταν η υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στο υφυπουργείο προστασίας του πολίτη. 

Συνδυάζοντας τα δύο γεγονότα προέκυψε η παραπάνω ασπρόμαυρη γελοιογραφία μου ως σχόλιο για την πρώτη φορά αριστερά που αρχίζει να "μπατάρει" δεξιά.


Ασπρόμαυρες γελοιογραφίες με αφορμή την είδηση για την ληστεία στην Σπιναλόγκα και για την φωτιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" Δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη


Αν σου άρεσε, μπορείς να δεις μια ακόμη  γελοιογραφία δημοσιευμένη στην εφημερίδα "Πατρίς"

Post a Comment