Σκύλο κρέμασαν σε γέφυρα της Κρήτης
skilo kremasan se gefira stin kriti aspromauri geloiografia efimerida patris
Εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου 21 Νοεμβρίου 2018

Σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος σε γέφυρα στον δρόμο Ηράκλειο Μεσαρά, σε προχωρημένη σήψη.


Άλλο ένα περιστατικό βίας εναντίον σκύλων έλαβε χώρα στην Κρήτη. Σκύλος βρέθηκε χτες να είναι κρεμασμένος από  σκοινί σε γέφυρα του υπο κατασκευή νέου δρόμου που ενώνει το Ηράκλειο με την περιοχή της Μεσαράς και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη πράγμα που μαρτυρά πως βρίσκεται εκεί μέρες. 
Είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες η προσπάθεια κάποιου ανεγκέφαλου στην ίδια περιοχή να κάψει μια σκυλίτσα με τα κουταβάκια της σε παλιό φούρνο όπου έβρισκαν καταφύγιο . 


Γενικώς τα τελευταία χρόνια πολλή βία ασκείται σε ζώα και αυτό σίγουρα είναι ανησυχητικό...
Άλλοι τα πυροβολούν άλλοι τα πνίγουν άλλοι τους βάζουν φόλες  άλλοι τα απαγχονίζουν και άλλοι τα βάφουν με μπογιές. 

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Τόση κακία, τόσο μίσος έχουν αυτοί οι άγνωστοι που βρίσκουν εύκολα και ανυπεράσπιστα θύματα για να ξεσπάσουν; 

Στατιστικά ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να εκδηλώσει συμπεριφορές ενδοοικογενειακής βίας αλλά μπορεί να φτάσει με μεγάλη ευκολία μέχρι και σε φόνο. Όταν τόσο εύκολα και χωρίς τύψεις σκοτώνεις ένα ζώο, πραγματικά πόσο εύκολο είναι να σκοτώσεις μετά άνθρωπο;;; Έχεις κάνει και πρακτική εξάσκηση και πιθανών οι όποιες αναστολές σου για την ανθρώπινη ζωή να εκλείψουν μετά τον φόνο του ζώου.  

Από την άλλη είναι και αυτοί που ξέρουν και δεν μιλάνε. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις που οι γείτονες γνωρίζουν για περιστατικά βίας, βιασμών, βασανισμών και όμως κλείνουν το στόμα τους.

Την γελοιογραφία μου την σκέφτηκα και την ετοίμασα αμέσως μόλις διάβασα για το γεγονός. Η θέα των εικόνων με το άτυχο ζώο να κρέμεται άψυχο από την γέφυρα και μάλιστα να φαίνεται και η σκιά του στον απέναντι τοίχο, κάτω από αυτήν, με έκανε να ανατριχιάσω. 

Μου θύμισε εποχές άλλες. Τότε που απαγχόνιζαν ανθρώπους ή τους έκαιγαν ή που κάρφωναν τα κεφάλια τους σε παλούκια στις πλατείες... Μου θύμισε όμως και το γιοφύρι της Άρτας που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζότανε. 


Μια φανταστική εκδοχή για το περιστατικό θα ήταν πως κάποιος απελπισμένος κάτοικος της περιοχής, περιμένοντας μάταια να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου, προέβη σε μια ύστατη προσπάθεια να στεριώσει το έργο χτίζοντας κάτι ζωντανό.

Ο σκύλος ήταν η πιο εύκολη λύση. Με βαριά καρδιά, φαντάζομαι, ο άνθρωπος αυτός είχε δέσει τον σκύλο στην άκρη της γέφυρας μέχρι να ετοιμάσει λίγη λάσπη. Ο σκύλος ψυχανεμίστηκε τι τον περίμενε και σε μια απεγνωσμένη κίνηση πήδηξε από την γέφυρα χωρίς να σκεφτεί το σκοινί που τον κράταγε από τον λαιμό. 

Πάνω σε αυτή την σκέψη λοιπόν, κινήθηκε η δημιουργία της ασπρόμαυρης γελοιογραφίας μου, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο οπισθόφυλλο της καθημερινής πρωινής εφημερίδας του Ηρακλείου "Πατρίς"

Έτσι σκέφτηκε αυτός που πήγε να ανασύρει τον σκύλο στην ιστορία μου. Ότι αν ήταν να προβεί σε τέτοια κτηνωδία, αυτός που το έκανε, τουλάχιστον ας το έκανε για κάτι "καλό", πράγμα που δημιουργεί της αίσθηση ακόμη μεγαλύτερης κτηνωδίας...

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πεί: "Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα". 

Αλλά και ο δικός μας Μενέλαος Λουντέμης είπε: "Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα"...


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 


tags:Απίστευτη κτηνωδία στην Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα, Κτηνωδία στην Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα, Απίστευτη κτηνωδία στην Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα, Νέα κτηνωδία στην Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο από γέφυρα, Φρίκη στην Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα στη Μεσαρά, Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα, εφημερίδα Πατρίς, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, ασπρόμαυρη γελοιογραφία, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis

Post a Comment