Αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του
allou o papas allou ta rasa tou eghrwmh geloiografia apopsi tou notou
Αλλού ο παπάς αλλού τα ράσα του. Έγχρωμη γελοιογραφία για την κρητική εφημερίδα Άποψη του Νότου.

Η γελοιογραφία του προηγούμενου φύλλου της κρητικής εφημερίδας "Άποψη του Νότου"


Όπως έχω ξανασχολιάσει, το να ετοιμάζω μια γελοιογραφία για εβδομαδιαία εφημερίδα είναι λίγο παράξενο. 


Καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις που μπορώ να σχολιάσω με την πένα μου. Καμιά φορά βαριέμαι βέβαια. Άλλες πάλι φορές για ένα θέμα μπορεί να κατεβάσω ένα σορό παραλλαγές, ειδικά αν είναι πολλές μέρες στην επικαιρότητα. 

Κάποιες φορές φυλάω την δημιουργικότητα μου για το τέλος της εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή για να ετοιμάσω μια γελοιογραφία για την εφημερίδα ρισκάροντας το έγκαιρο του σχολιασμού. 

Ο κίνδυνος βέβαια υπάρχει πάντα να χάσει το νόημα της όταν το αργότερο Σάββατο την στέλνω στην εφημερίδα και αυτή εκδίδεται την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει πως εγώ θα την  δημοσιεύσω, εδώ στο blog, Τετάρτη για να κρατήσω έναν επαγγελματισμό του τύπου να μην την κάψω πριν παρουσιαστεί στην έντυπη έκδοση. 

Όλα αυτά φυσικά όταν δεν έχω πολύ έμπνευση και φτάνει το τέλος της εβδομάδας και ζορίζομαι τι ιδέα να προτείνω στον αρχισυντάκτη. 

Θα πρέπει να λάβουμε εδώ υπόψη ότι η "Άποψη του Νότου" είναι μια επαρχιακή εφημερίδα και χρειάζεται να κινούμαι σε σχέση με το κοινό της. 

Ο αρχισυντάκτης μας παρόλο που ΄χει μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς όλη η ύλη της εφημερίδας περνάει από τα χέρια του, κάθε φόρα που του τηλεφωνώ, ξαφνιάζεται που πέρασε κιολας άλλη μια εβδομάδα. Πάντα έχω κάτι να του προτείνω ακόμη και ημιτελές στο μυαλό μου και πάντα έχει κάτι για να ολοκληρωθεί η ιδέα ή ακόμη και μία καλύτερη που συνήθως την ενστερνίζομαι αμέσως για να την μεταφράσω σε εικόνα.

Όλος αυτός ο πρόλογος για να πω πως η παραπάνω γελοιογραφία είναι μια ιδέα εκ του προχείρου του αρχισυντάκτη. Επειδή τα εκκλησιαστικά τράβηξαν μέρες και από οτι φαίνεται θα τραβήξουν και άλλες, λιγάκι ζορίστηκα. 


Η ατάκα του μεταξύ σοβαρού και αστείου, γιατί τον πέτυχα απροετοίμαστο, "αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του" με την ανάλογη περιγραφή ήταν ότι έπρεπε. Αμέσως μόλις έκλεισα το τηλέφωνο ξεκίνησα να την ετοιμάζω. Με είχε εμπνεύσει για ακόμη μία φορά. 

Σχεδίασα με το μολύβι μου και κατόπιν χρωμάτισα με τις νερομπογιές μου την νέα δημιουργία μου σε "στίχους" του αρχισυντάκτη. 

Άργησα να την δημοσιεύσω όμως γιατί δεν είχα κάτι καλό να γράψω. Τα ίδια και τα ίδια για τον Τσίπρα, τους παπάδες την εκκλησιαστική περιουσία, τα βαρέθηκα. 

Σήμερα όμως σκέφτηκα να μιλήσω για τον αρχισυντάκτη μας και να 'μαστε. Σήμερα, Τρίτη που δημοσιεύτηκε το επόμενο φύλλο της εφημερίδας και φυσικά και η γελοιογραφία μου με θέμα τα τερτίπια του καιρού. 

Μπείτε στην ηλεκτρονική έκδοση: apopsilive.gr ή αναμονή μέχρι αύριο που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα την δημοσιεύσω εδώ.

Μέχρι τότε προσοχή στην "Πηνελόπη". Μπορεί να ράβει, άλλα όταν ξηλώνει....  


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

allou o papas allou ta rasa tou eghrwmh geloiografia apopsi tou notou
apopsilive.gr
Άποψη του Νότου φύλλο 954 , 20 Νοεμβρίου 2018

tags: εφημερίδα, Άποψη του Νότου, Άποψη, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, έγχρωμη γελοιογραφία, έγχρωμες γελοιογραφίες, σκίτσο, σκίτσα, σκιτσογράφος, Κρήτη, κρητική εφημερίδα, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, apopsilive

Post a Comment