Η Πηνελόπη ήρθε, είδε και απήλθε
h phneloph hrthe eide kai aphlthe egxrwmh geloiografia apopsilive
Οι Βεδουίνοι απορούν για τις βροχές στην Κρήτη. Άποψη του Νότου φύλλο 955 , 27 Νοεμβρίου 2018

Η κακοκαιρία με το όνομα "Πηνελόπη" ήρθε είδε και απήλθε.


Θα ήταν μια καλή δικαιολογία η "Πηνελόπη" που δεν δημοσίευσα αυτή την έγχρωμη γελοιογραφία όταν την είχα υποσχεθεί. 


Ωστόσο, αυτή η κακοκαιρία δεν ήταν και τόσο κακοκαιρία τουλάχιστον για την Αττική. Και δεν λες κακοκαιρία τα φυσικά για την εποχή μετεωρολογικά φαινόμενα. Αλλά τα έχουμε παίξει και 'μεις όπως ο καιρός. 

Έκανε λίγο κρύο, λογικό για τέλη Νοέμβρη και έβρεξε και λιγουλάκι. Εγώ πάντως έκανα τις βόλτες μου, πήγα σε εκθέσεις, πήγα σε παρουσιάσεις βιβλίων και καλλιτεχνούσα ολημερίς με συντροφιά τα δυο ερκοντίσιον και γκεστ το καλοριφέρ της πολυκατοικίας που εδέησε κάποια στιγμή να ανάψει. 

Κατά τα άλλα, ένας καιρός τρελός που πάει και κάνει βροχές και πλημμύρες σε μέρη που δεν έκανε ποτέ. Όπως για παράδειγμα στην έρημο Σαχάρα πριν καμιά εβδομάδα περίπου όπου αντί για ζέστη και αμμοθύελλες  έριξε βροχή με το τουλούμι. 

Τα χάσανε και με το δίκιο τους οι Βεδουίνοι αλλά και οι καμήλες τους και άρχισαν να παραμιλάνε. Τόσο που απόρησαν πως και έβρεξε στην Κρήτη μιας και αυτή είναι τόσο νότια σχεδόν όσο και η Αφρική και αφού όλη την χρονιά δεν είχε ρίξει σταγόνα. 

Όλα αυτά βέβαια στην έγχρωμη γελοιογραφία της εβδομάδας(που μας πέρασε) για την Κρητική εφημερίδα 'Αποψη του Νότου" ζωγραφισμένη με νερομπογιές και πενάκια. 


Η αλήθεια είναι πάντως πως και έβρεξε στην Κρήτη και πλημμύρες έκανε και προκάλεσε σε κάποια μέρη καταστροφές.

Άντε βρε, και καλά μπάνια πάλι!
 
 
 
Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Άποψη του Νότου", στο φύλλο 955 με αφορμή την είδηση για καταρρακτώδεις βροχές στην Σαχάρα. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο  του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη
 
 
 
 Αν σου άρεσε, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για την Κρήτη
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 
 

Post a Comment