Η αναβάθμιση των F-16 Viper
h anavathmish twn F-16 viper aspromaurh geloiografia
Η αναβάθμιση των F-16 Viper

 

Η αναβάθμιση των F-16 Viper  ξανά στο προσκήνιο.


Μια γελοιογραφία που δημιούργησα τον Μάιο του 2018 και την δημοσίευσα στο instagram τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σήμερα ήρθε η ώρα να το δημοσιεύσω εδώ στο blog. Και αυτό γιατί πάλι ήρθε στο προσκήνιο η περιβόητη αναβάθμιση των μαχητικών αεροπλάνων F-16 με νέα εμπλοκή που προέκυψε στην περίφημη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελή την οποία  επιχείρησε να νομοθετήσει απ' το παράθυρο ο Πάνος Καμμένος στην συνεδρίαση των επιτροπών Εξοπλισμών και Εθνικής Αμυνας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καλυφθεί από τις εξηγήσεις που έλαβαν από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους εκπροσώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει την αναβάθμιση των F-16 και από τον Πάνο Καμμένο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συμφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΣΥ σύμφωνα με την οποία η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί και το υπουργείο οφείλει να φέρει σχέδιο νόμου με αναλυτική καταγραφή της διάθεσης των 230 εκατ. ευρώ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τις ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες που θα επιλεγούν από τη Lockheed Martin.

Σε κάθε περίπτωση η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια συγκυρία που οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ειναι εξαιρετικά τεταμένες με αποτέλεσμα αρκετοί να εκτιμούν πως οι βουλευτές της Κουμουνδούρου αρχίζουν να βάζουν όρια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου.

Την ασπρόμαυρη γελοιογραφία με τις έγχρωμες λεπτομέρειες την δημιούργησα σε μια στιγμή έμπνευσης όταν προσπαθούσα να εγκαταστήσω στο κινητό μου την γνωστή εφαρμογή επικοινωνίας Viber. 

Η εποχή των κοινωνικών δικτύων και της τεχνολογίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την αναβάθμιση ή το update των μαχητικών F-16 σε μια κοροϊδευτική διάθεση για το χρόνιο πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις των αεροπλάνων της πολεμικής μας αεροπορίας με τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται και με τις ενδεχόμενες μίζες που πλήττουν την οικονομία.



Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για την αναβάθμιση των F-16. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη

 
Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για την αγορά F-16
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ
 Buy Me A Coffee

Post a Comment