Έκτακτο: Πασίγνωστος Ρώσος Υπουργός συλλαμβάνεται για κατανάλωση μπύρας

Γνωστός Ρώσος υπουργός συνελήφθη για κατανάλωση μιας μπύρας. Στο άκουσμα τις είδησης αυτής παρενέβη Γερμανός υπουργός και μετά από διαβουλεύσεις το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν με τους αστυνομικούς να αποχωρούν εμφανώς δυσαρεστημένοι.

ektakto pasignwstos rwsos ypourgos syllamvanete gia katanalwsh mpiras aspromauri geloiografia



Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε κάποιο μπαρ στην Ελλάδα όπου συζητείται πολύ σοβαρά η αλλαγή του ποινικού κώδικα που αφορά τους βομβιστές και τους εμπρηστές δασών. Η κυβερνητική εισήγηση είναι να μετατραπεί από κακούργημα, που είναι μέχρι σήμερα η κατοχή και χρήση μολότοφ, σε πλημμέλημα και να ισχύσει το ίδιο και για τους εμπρηστές δασών.

Για τους κωλοχαρακτήρες που καίνε τα δάση δεν θα μιλήσω. Φτάνει αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι με την φωτιά στο Μάτι. Πλημμεληματάκι μωρέ... Τι και αν χάθηκαν 100 ζωές; Σάμπως ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν;;; Ενώ τώρα όλα τα καλόπαιδα ένθεν κακείθεν θα τρέξουν στην κάλπη για μια "εκρηκτική" νίκη της πρώτης φοράς Αριστερά...!

Ο Σουρεαλισμός στην τέχνη έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο σουρεαλισμός στην πραγματική ζωή δεν έχει καθόλου. Και όταν ο σουρεαλισμός συναντά τον αριστερό ρεαλισμό στην Ελλάδα, συνθέτουν μια βόμβα μολότοφ η οποία μπορεί να σκοτώσει. Και πράγματι σκότωσε και ας λέει ο Κυρίτσης μπούρδες. Βέβαια τις μάζεψε μετά αλλά η ΜΑΡΦΙΝ δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά
Ο Σουρεαλισμός ωστόσο στην πραγματική ζωή δίνει τροφή στην τέχνη. 

Βόμβες μολότοφ ή κοκτέιλ μολότοφ. Η ονομασία τους προέρχεται από τον Σοβιετικό υπουργό Εξωτερικών επί διακυβέρνησης Στάλιν, τον Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότοφ.  Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού εναντίον των Φινλανδών το Νοέμβριο του 1939, ο Μολότοφ σε ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον σοβιετικό λαό υποστήριξε πως η χώρα του δεν έριχνε βόμβες, αλλά «πανέρια» με τρόφιμα στους πεινασμένους Φινλανδούς. 

Τότε οι Φινλανδοί ονόμασαν ειρωνικά τις βόμβες αυτές «βόμβες πικ-νικ του Μολότοφ» και ως αντίδραση χρησιμοποίησαν εμπρηστικές φιάλες κατά των σοβιετικών αρμάτων, ονομάζοντές τις, επίσης ειρωνικά, «κοκτέιλ Μολότοφ». 

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, από τους ίδιους τους Σοβιετικούς κατά των Ναζί, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης της Πράγας και σε πολλές ανά τον κόσμο εξεγέρσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών ταραχών του 2008. 

Αυτό το κοκτέιλ μολότοφ κάπως μου είχε κάτσει. Είχα την αίσθηση ότι κάποιου είδους αλκοόλ πρέπει να έχει μια ανάλογη ονομασία. Έκατσα να κάνω μια μικρή έρευνα η οποία σχετικά γρήγορα απέδωσε καρπούς. Και μάλιστα καρπούς κριθαριού γιατί ανακάλυψα πως μια από της μπύρες της μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας ονομάζεται "Μολότοφ"...(!)

Τα απαραίτητα στοιχεία είχαν συγκεντρωθεί εν τέλει για την σύνθεση της γελοιογραφίας μολότοφ. Όνομα και πράγμα μολότοφ. Στην κυριολεξία. Από την κορυφή ως τα νύχια. 

Μία ασπρόμαυρη γελοιογραφία με ολίγο από χρώμα μολότοφ. Η σουρεαλιστική αυτή σύνθεση περιλαμβάνει τον ίδιο τον Μολότοφ να πίνει με μεγάλη ευχαρίστηση μια ελληνική μπύρα "Μολότοφ". Ευχαρίστηση η οποία κόβεται κακήν κακώς στο άκουσμα της είδησης ότι οι μολότοφ πλέον θα είναι πλημμέλημα. "Ω, μα τον Στάλιν" αναφωνεί. "Η μπύρα πλημμέλημα;;;" Πρόκειται βέβαια περί παρεξηγήσεως την οποία έσπευσε να λύσει ένας άλλος υπουργός και μάλιστα Γερμανός για να αποσοβήσει την σύλληψη του.

Αυτά και άλλα πολλά στα νέα του myxalandri στις οκτώ και μισή...!(άσχετο)(αλλά μου 'ρθε)



                                                                                                                                        Σαλβατόρ Νταλί


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram




tags: Ποινικός Κώδικας: Πλημμελήματα οι ενέργειες βομβιστών και εμπρηστών δασών, Οι βόμβες μολότοφ μετατρέπονται από κακούργημα σε... πλημμέλημα, Πλημμέλημα οι μολότοφ: Εξοργισμένοι οι ειδικοί φρουροί , Μ. Καλογήρου: Πλημμέλημα μόνο η κατοχή μολότοφ , Ποινικός κώδικας: Από κακούργημα… πλημμέλημα η μολότοφ, Πλημμέλημα οι μολότοφ; Σε διαβούλευση η διάταξη, Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η κατασκευή μολότοφ, Σφοδρές αντιδράσεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα, «Νομιμοποιούν» τη χρήση εμπρηστικών βομβών «μολότοφ», Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ , Διάταξη σε διαβούλευση μετατρέπει τη ρίψη μολότοφ σε πλημμέλημα, "μολότοφ" μετατρέπονται σε πλημμέλημα, Πάνε για... πλημμέλημα οι μολότοφ -Σε διαβούλευση η διάταξη, Η Βόμβα Μολότοφ Γίνεται Πλημμέλημα και Ανάβει «Φωτιές, σουρεαλισμός, μπύρα, γελοιογραφίες, ασπρόμαυρη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα,  του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist, myxalandri

Post a Comment