Οι μασκοφόροι υπερήρωες πάνε σχολείο
oi maskoforoi super irwes pane sholeio eghrwmi geloiografia covid-19 efimerida patris
Δες ολόκληρη τη γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Νέα σχολική χρονιά και Κορονοϊός

Απομένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στις 7 Σεπτέμβρη αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για ένα νέο και παράξενο σχολικό έτος. Υπάρχουν προτάσεις βέβαια, αυτό να ξεκινήσει στις 14 του Σεπτέμβρη.

Όλα θα εξαρτηθούν ασφαλώς από την πορεία των κρουσμάτων του Κορονοϊού και από την επιστροφή των καλοκαιρινών εκδρομέων.

Το σίγουρο είναι πως η χρήση μάσκας  είναι απαραίτητη από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μέσα στο σχολείο. Δεν θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω κάτι για εκείνους που από "άποψη" δεν δέχονται την μάσκα, Δεν συναλλάσσομαι και δεν διαπραγματεύομαι με αυτούς. Δεν χαλάω το σάλιο μου, ούτε ένα  ψηφίο παραπάνω από το δυαδικό σύστημα του υπολογιστή μου.

Όσον αφορά την, κατά τη γνώμη μου άνευ λόγου, αναφορά από την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για μέσο όρο 17 μαθητών έχω να πω τα εξής. Δεν υπάρχουν μόνο 25αρια και 27αρια τμήματα, δεν υπάρχουν μόνο αίθουσες των 20τ.μ. και δεν υπάρχουν πολυπληθή τμήματα μόνο στις πόλεις ή ολιγομελή τμήματα μόνο σε νησιά που δεν τα ξέρει η μάνα τους.

Ναι, θα είναι δύσκολο να συνυπάρξουμε με πολλούς μαθητές στην ίδια τάξη. Ναι, θα δυσκολευτούμε να διδάξουμε και οι μαθητές να παρακολουθήσουν καθώς μια ολόκληρη χρονιά είναι μπροστά μας, άγνωστη. 

Ίσως κάποιοι αρρωστήσουμε, ελπίζω όχι βαριά και ανεπανόρθωτα. Το μόνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε όμως είναι να βάλουμε τη μάσκα μας. Αυτή θα αποτρέψει σε συντριπτικό βαθμό την εξάπλωση του ιού.

Μια μάσκα είναι, από ύφασμα. Αυτή που φοράνε οι χειρουργοί για να μην μολυνθούν ή για να μη σε μολύνουν όταν σε σώζουν από τον θάνατο. Μια μάσκα που θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια σαν την αναπνοή μας. 

Ναι, δεν είναι κανονικότητα αυτό που ζούμε. Αλλά τουλάχιστον ζούμε. Και όσο ζεις, ελπίζεις. Και η μάσκα θα μας βοηθήσει όλους να κερδίσουμε χρόνο. Να μάθουμε περισσότερα για τον covid-19. Να βγει το εμβόλιο. Να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ και χάνουμε ανθρώπους γιατί απλά δεν υπάρχουν αναπνευστήρες όπως έγινε στην Ιταλία.

Τα έχουμε πάει εξαιρετικά. Ας μην τα διαλύσουμε όλα για πείσματα, ηλίθιες συνωμοσιολογίες και φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνιδάκια.

 

Οι μασκοφόροι υπερήρωες πάνε σχολείο


Μάσκα φοράνε οι super-ήρωες των παιδικών μας χρόνων αλλά και οι ήρωες των σημερινών παιδιών. Προστατεύουν τον εαυτό τους, κρύβοντας την πραγματική τους ταυτότητα ώστε μέσω της δράσης τους να μπορέσουν να προστατέψουν τους πολίτες.

oi maskoforoi super irwes pane sholeio eghrwmi geloiografia covid-19 efimerida patris
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου. 28 Αυγούστου 2020

Δείξε στο παιδί σου πως να γίνει ένας μικρός ήρωας. Πως να προστατέψει τον εαυτό του και τους γύρω του. Μάθε του πως να χρησιμοποιεί τη μάσκα του. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Θύμισε του πάλι και πάλι ότι πρέπει να πλένει τα χέρια του ή να χρησιμοποιεί το αντισηπτικό του τακτικά. Προέτρεψε το να κρατάει τις αποστάσεις όπου μπορεί. Κάνε το να νιώσει υπευθυνότητα. 

Γίνε και συ υπεύθυνος γονέα και συ εκπαιδευτικέ. Γίνε ο Άλφρεντ ή ο Αλεχάντρο ντε λα Βέγκα. Ο Κορονοϊός και η προστασία του κοινωνικού συνόλου είναι πάνω από όλα αυτή τη στιγμή. Όλοι καλούμαστε να θυσιάσουμε κάτι. Άλλος λίγο και άλλος πολύ. Για το αύριο. Για την ζωή που συνεχίζεται. Και όλοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ας αφήσουμε την γκρίνια κατά μέρος. Ποτέ δεν βοήθησε. Να βάλουμε την μάσκα μας και να προελάσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα παρά μόνο τον κακό μας εαυτό.

 

Μπάτμαν και Ζορό

Οι δύο δικοί μου παιδικοί ήρωες ήταν ο Ζορό από την τηλεοπτική σειρά: "The New World Zorro" του 1990 και ο Μπάτμαν (μαζί με τον Ρόμπιν, αλλά αυτός τώρα πάει να βάλει σωστά το βρακί του γιατί ξεχάστηκε και το φόρεσε από μέσα) από την σειρά που προέβαλε το κανάλι sevenX (τι πάω και θυμάμαι) κάθε μέρα στο ...ίδιο Bat-channel, την ίδια Bat-time όπως ήταν το σλόγκαν της.

Άν έχεις προλάβει αυτές τις σειρές τότε σίγουρα θα πρέπει να βάλεις μάσκα, όπως κι εγώ.

 

ΥΓ. Ψάχνοντας ένα τίτλο γι αυτό το άρθρο έπεσα πάνω σε μια ωραία ιστορία.

 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τους εκπαιδευτικούς 
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 
 Buy Me A Coffee

Post a Comment