Πολλοί γάμοι και ένας Κορονοϊός
polloi gamoi kai enas koronoios eghrwmi geloiografia efimerida patris irakleio
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.
 

 Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται;

 
Δεύτερο κύμα Κορονοϊού διαβλέπουν οι ειδικοί μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει και οι παραθεριστές επιστρέφουν στις εστίες τους. Πρόλαβαν όμως και πήγαν σε πάρτυ, συναυλίες, γάμους και γλέντια.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν όσοι συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο. Ο covid-19 είναι δυστυχώς ακόμη εδώ. Κανείς δεν είπε ότι έφυγε, ότι τελείωσε, ότι εξαφανίστηκε...

Μετά από τρεις μήνες καραντίνα, καταφέραμε να ελέγξουμε την διασπορά του ιού. Το επόμενο βήμα ήταν να χαλαρώσουν τα μέτρα, να κινηθεί κάπως η οικονομία και να δούμε πως θα προχωρήσουμε.
 

Ατομική ευθύνη

Η λογική έλεγε πως τόσο καιρό θα είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει με τον Κορονοϊό και θα είχαμε μάθει πως να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και πολύ περισσότερο θα είχαμε αντιληφθεί τι σημαίνει ατομική ευθύνη.

Όταν όμως βλέπεις κρούσματα να σπάνε την καραντίνα, να κάνουν ή να πηγαίνουν σε πάρτυ, να συνωστίζονται στις παραλίες ή σε γραφικά στενοσόκακα νησιών ή σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα με την μάσκα στον αγκώνα ή κάτω από το σαγόνι ή με την μυτόγκα έξω, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν έχει σωσμό.

Μετά δεν σου φταίει κανείς που επιστρέφουν ένα ένα τα μέτρα επειδή η ατομική σου ευθύνη είναι άγνωστη φράση. 


Πολλοί γάμοι και ένας Κορονοϊός

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έσκασαν οι γάμοι και τα γαμήλια γλέντια. Είδαμε στην Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα και στην Κοζάνη τι πρόβλημα δημιουργείται με τις πολυπληθείς δεξιώσεις.

Και παρόλα αυτά, ακολούθησαν και τα γαμήλια γλέντια στην νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη. Που εκεί, πολύ δύσκολο είναι να κάνεις τραπέζι μόνο με 50 άτομα την στιγμή που η "παράδοση" επιτάσσει να καλείς τουλάχιστον όλο το χωριό...!
 
Και απορώ. Σε δίσεκτο έτος βρήκαν και αυτοί οι χριστιανοί να παντρευτούν με το στανιό; Και καλά, θέλεις να πας κόντρα στις ιδεοληψίες και να παντρευτείς το 2020. Αλλά εμφανίζεται ο Κορονοϊός που σαρώνει τα πάντα και θέτει όλα σε δεύτερη μοίρα. Εσύ τι σκέφτεσαι; Τα λεφτά που έδωσες; Τις προσκλήσεις;Τι θα πει ο κόσμος ή βιάζεσαι να δέσεις τον γάιδαρο σου;;;

Ιδού η ευκαιρία να φανεί αν το ζευγάρι έχει δυνατή σχέση. Η περίοδος αυτή μέχρι να ηρεμήσουμε από τον covid-19 θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι στον υπόλοιπο έγγαμο βίο.

Γι αυτό μην βιάζεστε. Γιατί αντί για γάμο μπορεί να καταλήξετε σε κηδεία. Ωραίος ο Ησαΐας, ρίχνεις και μερικές γυροβολιές, καλά και τα ρύζια για να ριζώσει ο γάμος αλλά προσοχή γιατί μπορεί να ριζώσει και ο Κορονοϊός. Και όχι μόνο στους νεόνυμφους αλλά και στους προσκεκλημένους και πάει λέγοντας.

polloi gamoi kai enas koronoios eghrwmi geloiografia efimerida patris irakleio
Καθημερινή Πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς" 25 Αυγούστου 2020
 

Στην έγχρωμη γελοιογραφία, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, "Πατρίς", σχολιάζω ακριβώς αυτό.  Τα ρύζια ως κορονοϊοί διασπείρονται σε όλη την γαμήλια τελετή και καθιστούν την ευχή "να ζήσετε", είτε τρολάρισμα, είτε υποκρισία, είτε μια εκ βαθέων ευχή για το ζευγάρι, να καταφέρει να επιβιώσει από τον ιό.

 

Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για πολυπληθείς γαμήλιες δεξιώσεις εν μέσω Κορονοϊού. Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Κορονοϊό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 
 Buy Me A Coffee

Post a Comment