ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πώς έφτασαν αθέατα τα Ελληνικά F-16 στην Κύπρο
apisteuto pws eftasan atheata ta ellinika F-16 stin kypro eghrwmi geloiografia efimerida patris
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.


Στρατιωτική άσκηση Eunomia

Στην πολυεθνική στρατιωτική άσκηση που έγινε πριν λίγες μέρες στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, με τη συμμετοχή εναερίων και ναυτικών μέσων από  την Κύπρο τη Γαλλία και την Ιταλία, μετείχε φυσικά και η Ελλάδα με αεροπλάνα F-16 που πέταξαν από την βάση της Σούδας και προσγειώθηκαν  στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Η πτήση των  μαχητικών  ήταν τόσο καλοσχεδιασμένη που τα Τούρκικα ραντάρ δεν τα εντόπισαν.  Τα ελληνικά αεροσκάφη πέταξαν...στον αφρό της θάλασσας με συγκεκριμένες οδηγίες αιφνιδιάζοντας τους Τούρκους που τα είδαν ξαφνικά στην Κύπρο.

Ωραίο χουνέρι τους κάναμε πράγματι, το οποίο φανερώνει ότι ισχύει επί της ουσίας το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας - Κύπρου. Είναι η πρώτη φορά που συνολικά 8 ελληνικά F-16 βρέθηκαν ταυτόχρονα στην Κύπρο για ασκήσεις κι αυτό στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο ότι "η Κύπρος δεν κείται μακριά" και το δεύτερο ότι η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να επιχειρήσει οπουδήποτε στην Ανατολική Μεσόγειο από το αεροπλανοφόρο... Κρήτη.

Πριν λίγα χρόνια είχα σκεφτεί μια γελοιογραφία για την Κρήτη ως αεροπλανοφόρο, με άλλη αφορμή. Τότε ήταν η μεγάλη συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Δεν την έκανα όμως λόγω σύγκρουσης συμφερόντων του εντύπου που με φιλοξενούσε...

Τώρα όμως ένα άλλο ειδησεογραφικό μέσο, ηλεκτρονικό, με ενέπνευσε με τον "...αφρό" του γι αυτό το σκίτσο. 

 

Πώς έφτασαν αθέατα τα Ελληνικά F-16 στην Κύπρο

Παρόλο που η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι φανερό ότι ήταν δύσκολη, εν τούτοις το αποτέλεσμα δείχνει με πόση "ευκολία" μπορεί να κινηθεί η ελληνική πολεμική αεροπορία όταν παραστεί ανάγκη. 

Με την ίδια ευκολία θα μπορούσαν οι Έλληνες πιλότοι να πάρουν την σανίδα τους και να κάνουν σέρφινγκ προς τις κυπριακές ακτές αψηφώντας  "αρπακτικά" και "καρχαρίες". Είναι ίσως αυτή η "βρεγμένη σανίδα" που χρειάζεται ο Ερντογάν.

Σαν άλλοι αντισυνταγματάρχες Μπιλ Κίλγκορ, ο οποίος ήταν ενθουσιώδης σέρφερ και διοικητής μιας μοίρας ελικοπτέρων στην πασίγνωστη ταινία "Αποκάλυψη τώρα", οι Έλληνες σμηναγοί "σέρφαραν" πάνω στα κύματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου κάνοντας τους Τούρκους να πανικοβληθούν.

apisteuto pws eftasan atheata ta ellinika F-16 stin kypro eghrwmi geloiografia efimerida patris
εφημερίδα "Πατρίς" 31 Αυγούστου 2020
 

Και από τα 12 ναυτικά μίλια του Ιονίου, μια διασκευή για την εκκρεμότητα προς ανατολάς:

Εις τον αφρό εις τον αφρό της θάλασσας
τ' αεροπλά τ' αεροπλάνα μας, πετάνε
στην Κύπρο καταφθάνουνε
κι ο Ερντογάν κοιμάται

 

 

Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τους ήρωες πιλότους

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

  Buy Me A Coffee

Post a Comment