Η πειρατεία σκοτώνει την Ελληνοτουρκική φιλία

i peiratia skotwnei tin ellinotourkiki filia eghrwmi geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.
 

Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός


Μας έχει πρήξει τον τελευταίο καιρό ο γείτονας Ερντογάν με την πειρατεία. Βρε δεν πας στην γωνία να δεις αν έρχομαι, γάιδαρε, κεφάλα.

Σόρυ που θα σου χαλάσω την ονειροφαντασία σου αλλά θέλω να σου θυμίσω ότι όλοι ζούμε στον 21ο αιώνα. Εσύ βέβαια μάλλον όχι. Φτιάχνεσαι με την Οθωμανική αυτοκρατορία. Γι αυτό προσπαθείς να απλωθείς στη Μαύρη θάλασσα, στην Συρία, στην Λιβυή, στο Αιγαίο, και στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα σου επισημάνω ότι ο μόνος πειρατής στην περιοχή είσαι εσύ. Τα πειρατικά σου κάπτεν Ερντογάν, Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός αλωνίζουν σε ξένες θάλασσες, υφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ και σε ξένα γενικώς χωράφια.
 

Η πειρατεία σκοτώνει την Ελληνοτουρκική φιλία

 
Δεν άντεξα και το ζωγράφισα το σχολιάκι μου για τα καμώματα σου. Λίγο το έμβλημα του υπουργείου άμυνας σου που έχει το μισοφέγγαρο να κοιτάει το αστέρι προς τα πάνω, λίγο η ιστορία της πειρατικής σημαίας Τζόλι Ρότζερ που δεν ήταν πάντα μαύρη.

Συνήθως ένα πειρατικό πλοίο κατά την επίθεση ανύψωνε μια κατάμαυρη σημαία. Αυτό σήμαινε ότι αν οι αμυνόμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση, τότε οι πειρατές θα έδειχναν έλεος στα θύματά τους....

Αν όμως κατά την εκδήλωση της επίθεσης συναντούσαν αντίσταση, τότε άλλαζαν τη μαύρη σημαία με μια κόκκινη που δήλωνε πως δεν θα έδειχναν οίκτο. Στόχος ήταν να προκαλούν όσο το δυνατό περισσότερα φόβο, γεγονός που τους έδινε πλεονέκτημα.

Η κατακόκκινη αλλά και η κατάμαυρη σημαία ονομαζόταν Τζόλι Ρότζερ, πολύ πριν το όνομα αυτό συνδεθεί με την γνωστή σημαία με τη νεκροκεφαλή και τα οστά. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το όνομα Τζόλι Ρότζερ (Jolly Roger) προέρχεται από τη γαλλική φράση Jolie rouge (ζολί ρουζ ) που σημαίνει όμορφο κόκκινο....

 

i peiratia skotwnei tin ellinotourkiki filia eghrwmi geloiografia

Το κόκκινο το έχουμε, δεν θα το έλεγα όμορφο βέβαια. Από την άλλη το όμορφο κόκκινο, όμορφα καίγεται... Αντέστρεψα το Τούρκικο υπουργείο Άμυνας και του 'φερα τα πάνω κάτω, κοτσάρισα και τα κόκαλα και έτοιμος ο πειρατής που θέλει να μας κλέψει το τόπι.


 

Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση πως ο Ερντογάν αποκαλεί την Ελλάδα, πειρατή. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για πειρατές 

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

  Buy Me A Coffee

Post a Comment