Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας...
neanikes malakies aspromauri geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

Τις τελευταίες μέρες, τα κρούσματα του Κορονοϊού αυξήθηκαν υπερβολικά πολύ. Όχι απλά τριψήφια νούμερα κρουσμάτων, αναφέρονται πλέον καθημερινά αλλά και πάνω από διακόσια...!

Άλλοι λένε πως φταίνε οι "ξένοι" επειδή ήρθαν για διακοπές. Που αν δεν άνοιγαν τα σύνορα και δεν έρχονταν οι "ξένοι", πάλι αυτοί θα έφταιγαν γιατί δεν ήρθαν να αφήσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια στην πιο ασφαλή χώρα. Φυσικά θα έφταιγε και η κυβέρνηση που θέλει να καταβαραθρώσει την Ελληνική οικονομία. 

Και τώρα φταίει βέβαια η κυβέρνηση, που άνοιξε τα σύνορα,. Αυξήθηκαν τα κρούσματα και θα αναγκαστεί να προβεί πάλι, σιγά σιγά σε ολοένα αυξητικά περιοριστικά μέτρα καταστρέφοντας την οικονομία.

 

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι.

Γενικώς φταίει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση. Δια πάσα νόσον... αυτοί φταίνε. Το ότι πολύς, πάρα πολύς κόσμος δεν προσέχει καθόλου;;; Δεν φταίει; Εγώ σε δυο μέρη πήγα το καλοκαίρι, το ένα για δουλειά και το άλλο για κοινωνική υποχρέωση και δεν είδα να τηρούνται μέτρα. Τα μαγαζιά τίγκα χωρίς αποστάσεις, ο κόσμος, o ένας πάνω στον άλλο, όπου είχε κόσμο. Αυτά είδα με τα μάτια μου.

Τώρα, για τα πάρτυ, τις  συναυλίες και τα άλλα τέτοια ανεύθυνα ποιος φταίει άραγε; Βλέπεις και στις ειδήσεις, νέα παιδιά που με θράσος και απαξίωση δηλώνουν στην κάμερα πως δεν πιστεύουν οτι υπάρχει Κορονοϊός και πως δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο πρόληψης.

Μόνο αν αρρωστήσει κάποιος δικός τους θα το πιστέψουν... Φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και αφήνουν έγκυες τις φιλενάδες τους και μετά τις παρατούν. Και ελλείψει αυτών ...την κάνουν λάστιχο διασπείροντας από δω και από κει ότι μπορεί να διασπαρεί.

Τα ίδια μου λέγανε κάτι μαγκάκια μαθητές μου της έκτης τάξης, αγοράκια και κοριτσάκια. Γιατί να κρατάμε αποστάσεις; Γιατί να βάζουμε αντισηπτικό κύριε; Δεν υπάρχει Κορονοϊός και τέτοια. Όλα αυτά μέχρι να τους στείλω να διαβάσουν για προηγούμενες πανδημίες και για αρρώστιες αιώνων που η ανθρωπότητα γλίτωσε εξ αιτίας των εμβολίων.

Τα έλεγε αυτά ο Περικλής, εδώ ο γείτονας από τον Χολαργό, στον Επιτάφιο του ένα χρόνο πριν το μεγάλο λοιμό. Αλλά ποιος τον άκουσε;

neanikes malakies aspromauri geloiografia
 

Ξέρω, ξέρω! Καλοκαιράκι, βγήκαμε από μήνες καραντίνας και είπαμε να ξεσκάσουμε. Ναι, να ξεσκάσουμε λίγο, δεν λέω. Όχι όμως να κάνουμε απλά ένα διάλειμμα στην καραντίνα. Το ξέραμε ότι θα είναι διαφορετικό το καλοκαίρι μας φέτος. 

Σε αρκετούς βέβαια, δεν ίδρωσε το αφτάκι τους. Συνέλθετε όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Τώρα που είναι καιρός ας σοβαρευτούμε. Μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών απαραιτήτως.

Κανείς δεν αφαιρεί την ελευθερία μας. Και πρόσεξε! Εσύ που το πιστεύεις και δεν προφυλάσσεσαι, είσαι ηθικός αυτουργός αυτής της κατάργησης της ελευθερίας. Σκέψου το αυτό. Μπορείς, χωρίς να "κάψεις φλάντζα". (θα έλεγα τσιπάκι αλλά φοβούμαι μην με περάσεις για τσιράκι του Μπιλ του Γκέιτς)


Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για αύξηση κρουσμάτων Κορονοϊού τον Αύγουστο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Κορονοϊό 

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ τώρα που ο ΟΑΕΔ αργεί

  Buy Me A Coffee

Post a Comment