Παγουρίνα, μάσκες και στην τάξη στα #σχολεια
pagourina maskes kai stin taxi eghrwmi geloiografia patris kriti
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του  άρθρου.

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 είναι πλέον μια πραγματικότητα. Μάσκες, παγουρίνα, λίγες ή πολλές γκρίνιες κατά περιπτώσεις και αγίασμα μπόλικο.

Πέσανε λέει και κάτι κουτουλιές από γονέα σε εκπαιδευτικό... Προσέχετε ρε παιδιά! Αγκωνιές έπρεπε να του δώσει. Είναι πιο ασφαλές... Μην κολλήσουμε και τίποτα.

Βέβαια με τον αγιασμό τώρα δεν έχουμε κανένα φόβο. Πάει, αυτό ήταν. Τσάμπα λεφτά για μάσκες ξόδεψαν οι δήμοι για μια μέρα μέχρι να σκάσει ο παπάς να μας ραντίσει.

Σε γενικές γραμμές πάντως η πρώτη μέρα τολμώ να πω πως πήγε εξαιρετικά.

 

Παγουρίνα, μάσκες και στην τάξη

Το σχολείο ξεκινά


Οι μαθητές που γνώρισα σήμερα εγώ ήταν μεγάλων τάξεων. Οργανωμένοι, ενημερωμένοι και συνεπείς σε όλα. Ενός τμήματος μόνο μου έκαναν λίγο παραπάνω νάζια και ζητούσαν κάθε λίγο νερό και αέρα. 

Είπα να τους στείλω στο διπλανό βενζινάδικο αλλά μετά σκέφτηκα τι παθιασμένη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μπορούμε να πετύχουμε με το "Αέρα, Αέρα"

Άμα πιάσουν βέβαια τα κρύα, να δεις τι ωραία που θα είναι η μασκούλα που θα ζεσταίνει γλυκά γλυκά το μούτρο. Ρώτα και μας που φάγαμε τα νιάτα μας σε εφημερίες στα σύνορα...!

Δεν λες πάλι καλά που δεν μας υποχρέωσαν να φοράμε καμιά στολή, σαν αυτές της γελοιογραφίες που δημοσίευσε για την σημερινή ημέρα η  καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, "Πατρίς"

pagourina maskes kai stin taxi eghrwmi geloiografia patris kriti
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου. 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τρεις διαφορετικές ιστορικές περίοδοι. Τρία διαφορετικά επαγγέλματα, τρεις διαφορετικές εντυπωσιακές στολές. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνουν ενδελεχή διαθεματικά μαθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα του φετινού σχολικού έτους.

Μπορεί και να το προσπαθήσω πλάκα πλάκα. Γιατί όχι; Πέρα από τα ενδεδειγμένα μαθήματα, ενδιαφέρον θα έχει να πάρουμε αφορμές από την υγειονομική κρίση που μας ζορίζει παγκοσμίως. 

Δεν είναι κάτι ξένο από εμάς. Την έχουμε βιώσει στο πετσί μας όλους αυτούς τους μήνες. Είναι ιστορία πλέον. Και εμείς κομμάτι της.

Και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός σήμερα:

Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν


Καλή χρονική σχολιά λοιπόν και του χρόνου σπίτι του...!!!
(ο Κορονοϊός)



  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη 


Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για το σχολείο.
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 
 

Post a Comment