Επείγον μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας
epeigon minima pros arnites tis maskas eghrwmi geloiografia efimerida patris
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Δεύτερο κύμα Κορονοϊού προ των πυλών

Το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του Κορονοϊού κατέφθασε εν τέλει και στην χώρα μας. Λίγο γιατί τα πήγαμε καλά την άνοιξη, λίγο γιατί δεχτήκαμε τουρισμό να μην τα φτύσει η οικονομία εντελώς, λίγο οι γάμοι, λίγο οι διακοπές, λίγο τα πάρτυ, λίγο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες... 

Λίγο από 'δώ λίγο από,  'κεί τα κάναμε σούμα και είδαμε πως η μάσκα είναι απολύτως αναγκαία. Πήρε μέτρα το κράτος, ξαναπήρε αλλά τα κρούσματα φτάσανε τριακοσαριές κάθε μέρα και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται.

Μεγάλο αγώνα γι αυτά τα αποτελέσματα δίνουν οι "αρνητές της μάσκας" ή covidiots όπως έμαθα πρόσφατα ότι χαρακτηρίζονται όλοι αυτοί που δεν πιστεύουν στον Κορονοϊό και είναι κατά των μέτρων προστασίας.

Τώρα που είπα ότι δεν πιστεύουν στον Κορονοϊό, θα σου πω τι άκουσα στο σχολείο από παιδάκια πρώτης δημοτικού. Πιάσανε μια στιγμή κουβέντα για τον covid-19 και ακούω το εξής σουρεαλιστικό: 

"Υπάρχει Κορονοϊός αλλά εγώ δεν τον πιστεύω" (!)

Ζωγράφιζα στον πίνακα. Έμεινα κάγκελο και δεν είχα την δύναμη να αντιδράσω. Συνέχιζα να ζωγραφίζω μηχανικά και το μυαλό μου έγινε σούπα. Βάλε τώρα με το νου τους τι μπορεί να ακούνε στο σπίτι τους...

Γυρίζοντας στο δικό μου σπίτι το μεσημέρι, άκουγα στο ραδιόφωνο γι αυτόν που είναι αρνητής της μάσκας και μπλα μπλα μπλα και ξανά αρνητής της μάσκας μπλα μπλα μπλα... Τι ωραίο που είναι το ραδιόφωνο. Το αγαπώ από μωρό παιδί. 

Δεν σε περιορίζει όπως η τηλεόραση με την εικόνα. Σε αφήνει να ακούς τους ήχους, τις λέξεις και να ταξιδεύεις... αρνητής της μάσκας... αρνί της μάσκας...και λες ώπα, να το, μου 'ρχεται, το τσάκωσα το λογοπαίγνιο. Και αμέσως ξεδιπλώνεται η εικόνα μπροστά στα μάτια μου!

Το επόμενο βήμα είναι να στρωθώ στο γραφειάκι μου, να απλώσω το χαρτί μου, τα μολύβια, τα πενάκια και τα χρώματα μου και να κάνω χειροπιαστή την άυλη σκέψη μου. Ταυτόχρονα αρχίζει να διαμορφώνεται στο μυαλό μου και το "μανιφέστο" που θέλω να πλαισιώνει κάθε φορά τις γελοιογραφίες μου.

 

Αρνητής μάσκας

Το αρνί της μάσκας είναι ένα ήρεμο και καλόβολο ζωάκι που ακούει τη μαμά του. Δεν είναι ακόμα πρόβατο και αυτό έχει σημασία εννοιολογικά.  Δεν ακολουθεί άκριτα το κοπάδι. Είναι πάντα κοντά στη μαμά του γιατί ξέρει ότι εκεί είναι προστατευμένο. Σε κοιτάει πάντα ερευνητικά και με λίγο σαρκασμό.

Ξέρει από τα διαόλια  τους συγκάτοικους, που μοιράζεται πολλές φορές το μαντρί, ότι αυτοί που είναι αρνητές των πάντων και θέλουν να το παίζουν επαναστάτες και να κάνουν σαματά και φασαρία με τις σκανδαλιές τους, είναι γίδια. 

Και τους το λέει κατάμουτρα μπας και καταλάβουν όσοι δεν φορούν την μάσκα ή όσοι οργανώνουν διαδηλώσεις κατά της μάσκας ή καταλήψεις σε σχολεία ή κάνουν καυγάδες με εκπαιδευτικούς για να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα.

Ο αρνιτής μάσκας υποδηλώνει και την "αγραμματοσύνη" που επικρατεί στην εποχή μας και την φτωχή παιδεία που έχουμε. Γι αυτό το λόγο πιστεύουμε σε δήθεν συνωμοσίες και όχι στην λογική και στα αποδεδειγμένα συμπεράσματα της επιστήμης.

Εδώ όμως, πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας. Δεν είναι τι σου αρέσει και τι όχι. Δεν είναι θέμα αν το πιστεύεις ή όχι. Μιλάμε για επιστήμη, αν την έχεις ακουστά. Στο τέλος θα μας πεις ότι και η κακαράτζα είναι επίπεδη.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας τόσο που δεν θα παίρνουμε μαλλί πλέον από τα πρόβατα για να φτιάξουμε πουλόβερ για τον φετινό χειμώνα. Ο ιός αυτός είναι εδώ και δεν έχουμε ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο. 

Μέχρι να τα βρούμε, προληπτικά για να μην αρρωστήσουμε όλοι και αρκετοί από μας, πεθάνουν, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ, ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ όπου μπορούμε.

Μπορεί να είναι δύσκολο ίσως ή να μας φαίνεται υπερβολικό αλλά οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα να κολλήσουμε.

epeigon minima pros arnites tis maskas eghrwmi geloiografia efimerida patris
"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου. 28 Σεπτεμβρίου 2020

 

Covidiots

Και όλα αυτά περί διοξειδίου του άνθρακα που εισπνέουμε μέσα στη μάσκα  και ότι θα πάθουμε αναπνευστικά προβλήματα είναι μια απίθανη μπουρδολογία που δεν έχει καμία επιστημονική βάση. 

Βοηθάει βέβαια σε αυτό πολύ το παπαδαριό. Μια μειοψηφία του, είναι αλήθεια, αλλά κάνει θραύση σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Και γι αυτό, για να τους δοκιμάσει ο θεός, τους έστειλε λίγο Κορονοϊό στο Άγιο Όρος. Καλά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει για τον δεύτερο πειρασμό του Ιησού στην έρημο;;; Και αυτοί με πλαστά πτυχία γίνανε παπάδες;;;

"Οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου", διότι δεν μπορείς να δοκιμάζεις το Θεό, εάν μπορεί να σε βοηθήσει.

Είναι πράγματι παραλογισμός να θέτεις τον εαυτό σου σε άμεσο κίνδυνο, για να δοκιμάσεις την παντοδυναμία του Θεού. Ο Δημιουργός και πλάστης μας, προίκισε τον άνθρωπο με νου και λογικό, για να μπορεί να αυτοπροστατεύεται. 

Το να θέτεις υπό δοκιμασία τη θεία Παντοδυναμία αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης προς το Θεό. Γι’ αυτό πρέπει και τους κινδύνους να αποφεύγουμε και προς τους ιατρούς να προστρέχουμε "καὶ ἰατρῷ δὸς τόπον καὶ γὰρ αὐτὸν ἔκτισεν ὁ Κύριος" (Σοφ. Σειράχ ΛΗ΄,1), δηλαδή να αφήνουμε και τον ιατρό να κάνει τη δουλειά του, διότι και αυτός είναι δημιούργημα του Θεού και φάρμακα να χρησιμοποιούμε, διότι "Κύριος ἔκτισεν ἐκ γῆς φάρμακα καὶ ἀνὴρ φρόνιμος οὐ προσοχθιεῖ αὐτοῖς" (Σοφ. Σειρ. ΛΗ’, 4) και θερμή προσευχή προς το Θεό, για παροχή υπομονής. 

Διότι η υπομονή είναι η αρετή εκείνη, η οποία γίνεται η βάση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής. Αν έχεις την υπομονή θ’ απομακρύνεις από τον εαυτό σου τη διαμαρτυρία  και το άγχος, που είναι θανατηφόρες δυνάμεις στον πνευματικό σου αγώνα

 

Καραμανλής ή τανκς

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του, το είπε ξεκάθαρα. Αυτοπροστασία ή καραντίνα. Τόσο απλά. Ατομική ευθύνη διάολε. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες, αυτόματα, με το κάθε μέτρο που παίρνει. Θα κριθεί.

Από τους ανεύθυνους πολίτες όμως, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για κάποιον που κόλλησε ή πολύ χειρότερα για κάποιον που τον έστειλε στον τάφο επειδή ήταν αρνητής μάσκας...;

 

Η γελοιογραφία δημοσιεύτηκε σήμερα στην  καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, "Πατρίς"

 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για τους αρνητές της μάσκας που αυξάνονται θέτοντας σε κίνδυνο την κοινότητα εξ αιτίας του Κορονοϊού. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τις μάσκες στο σχολείο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 

 Buy Me A Coffee

Post a Comment