Το Πολυτεχνείο ζει! Όλοι οι άλλοι ας πεθάνουμε
to polytehneio zei oloi oi alloi as pethanoume covid-19 eghrwmi geloiografia myxalandri
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Lockdown Vol.2

Το δεύτερο lockdown είναι γεγονός εδώ και μια εβδομάδα. Σήμερα ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των  βρεφονηπιακών σταθμών.

Ω! Τι καϋμός πάλι! Και η γκρίνια ήρθε και θρονιάστηκε εκ νέου. Εδώ ο κόσμος χάνεται και όλοι οι υπόλοιποι θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως την ζούσαμε πριν τον Κορονοϊό. 

Δεν γίνεται. Κατάλαβε το επιτέλους. Τόσους μήνες το βλέπεις και το ακούς και χαμπάρι. Ο καθένας για την ...πάρτη του.

Ο καθένας  εκμεταλλεύεται το οτιδήποτε για να βγει έξω. Τον σκύλο του, τη γάτα του. Πως παει να συνδράμει έναν που θέλει βοήθεια δήθεν, ακόμη και πλαστές άδειες από ανύπαρκτες εργασίες.

Δεν σωζόμαστε με τίποτα έτσι. Κατάλαβε το. Καραντίνα διαρκείας θα έχουμε αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα κατα γράμμα, όλοι.

Όλοι θα δυσκολευτούμε αλλά πρέπει να σκεφτούμε το κοινωνικό σύνολο.. Οι γιατροί στην πρώτη γραμμή παίζουν κορώνα(ιό)-γράμματα τη ζωή τους. Το ίδιο οι επαγγελματίες που τα μαγαζιά τους έκλεισαν με κυβερνητική εντολή. 

Οι δάσκαλοι επίσης, που μέχρι χτες έρχονταν σε στενή επαφή με μαθητές, συναδέλφους και γονείς. Μαζί με τους καθηγητές, τώρα θα συνεχίσουν την δουλειά τους από άλλο μετερίζι. Με δυσκολίες αλλά θα είναι παρόντες. 

Το ίδιο και όσοι υπάλληλοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα είναι ανάγκη να παραμείνουν στις θέσεις τους. Και αυτοί από το σπίτι δεν θα τους είναι ευκολότερο.

Όμως πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να ξεπεράσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κάποιοι βέβαια είναι αμετανόητοι. Πάρτυ και άγιος ο θεός. ΜΕΘ να έχουμε και τίποτα δεν μας φοβίζει. Βγήκε και ο Πολάκης να μας κάνει γι άλλη μια φορά τον μάγκα. Να, αυτή η μαγκιά κλανιά μας έφερε ως εδώ. Ή η βλακεία. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Πραγματικά αναρωτιέμαι στα σοβαρά... Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβει κανείς ότι είτε έχεις ελαφρά συμπτώματα ή και καθόλου καλό είναι να περιορίσεις τις μετακινήσεις σου και τις συναναστροφές σου. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο.  Αλλά σκέψου πόσες μετακινήσεις και πόσες συναναστροφές θα κάνεις αν είσαι ένα μέτρο κάτω από το χώμα...

 

Το Πολυτεχνείο ζει! Όλοι οι άλλοι ας πεθάνουμε

Και πάνω που η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνώσεις και δεκάδες θανάτους κάθε μέρα, μεγάλη πρεμούρα μας έπιασε για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Γιατί βέβαια ξέρουμε να λέμε μονο παχιά λόγια για τις θυσίες που έκαναν άλλοι για να ζούμε εμείς σήμερα και οι νέοι που θυσίασαν την ζωή τους για ελευθερία και καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια.

Αλλά εμείς, οι σημερινοί Έλληνες δεν θέλουμε να θυσιάσουμε το ελάχιστο για το κοινό καλό. Τίποτα. Μόνο το προσωπικό ή το κομματικό ή το συνδικαλιστικό συμφέρον, μας ενδιαφέρει όσο αηδιαστικό και αν είναι .

"Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 16 Νοεμβρίου 2020


Ακόμα και όσοι κόπτεστε για την δημοκρατία και για την πλειοψηφία, στην πράξη σας βρίσκω λειψούς. Δεν σας ενδιαφέρει η πλειοψηφία αλλά η ολιγαρχική σας επιβίωση. 
 

Υπευθυνότης μηδέν

Τα έχετε βάλει όλοι με την κυβέρνηση. Γιατί δεν έχει ΜΕΘ, γιατί  πήρε νωρίς μέτρα, γιατί πήρε αργά μέτρα, γιατί άνοιξε τον τουρισμό το καλοκαίρι, γιατί δεν έχει τριπλάσιες αίθουσες στα σχολεία, γιατί δεν έβγαλε 2000 λεωφορεία στον δρόμο και τα αφήνει και κάθονται ανεκμετάλλευτα όπως μου έγραψε κάποιος, που φαντάζομαι  έχει κάποια εσωτερική πληροφόρηση...

Γιατί αν δεν έχει, είναι ένας απαράδεκτος ψεύταρος που προσπαθεί να προκαλέσει εντυπώσεις και μόνο.

Ναι, η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει και άλλα πολλά και καλύτερα αλλά συγγνώμη, κάποιοι συγκρίνουνε τις βούρτσες με τις ...ξέρεις τι εννοώ...!

Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους, αλλά ούτε στις καλές εποχές του κράτους μας δεν είχαμε τέτοια οργάνωση. Και αν κάποιοι αδυνατούν να το δουν, παρακαλώ να βγάλουν τα κομματικά γυαλιά τους και ας κοιτάξουν το καλό αυτή της χώρας κατάματα επιτέλους.

Ζούμε  κοσμοϊστορικές στιγμές. Ένας ιός σκοτώνει ανθρώπους ανεξέλεγκτα. Εμβόλια και φάρμακα είναι καθοδόν, αλλά μέχρι να φτάσουν και να δράσουν χρειάζεται υπομονή.

Συμπολίτες μου, που λέει και ο Χαρδαλιάς, σοβαρευτείτε. Ελάτε στα συγκαλά σας. Βάλτε, το λιγοστό μυαλό που σας έχει ίσως απομείνει, γιατί το υπόλοιπο το έχετε κάψει στα social media που παρακολουθείτε, και σκεφτείτε λογικά. Δεν έχει "δεν θέλω" ή "δεν μου αρέσει". Τώρα έχει "πρέπει".

Πρέπει για 'σένα, για 'μένα, για όλους. Αυτό είναι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου...!


 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την είδηση για προσπάθειες διεξαγωγής της πορείας του Πολυτεχνείου παρά το ολικό lockdown λόγω Κορονοϊού. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριου του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για το Πολυτεχνείο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment