Fame stories συνωμοσίας
fame stories sinomosias grigoris petrakos ereuna koronoios video myxalandri
Δες ολόκληρη τη γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.

 

Επιστημονική έρευνα (!)

Την Τετάρτη, ανήμερα της 28ής Οκτωβρίου, λίγα λεπτά πρίν τα μεσάνυχτα, μου ήρθε μήνυμα, από έναν φίλο, με το γνωστό βίντεο με την δήθεν έρευνα ενός καλλιτέχνη για τον Κορονοϊό. 

Δεν ξέρω αν συμφωνεί με την ¨έρευνα" του ή ήθελε να με ενημερώσει για ότι κυκλοφορεί εκεί έξω...

Ομολογώ ότι είδα αρκετό αλλά δεν άντεξα να το δω όλο. Την επόμενη το προώθησα ως είδηση σε αγαπημένο διαδικτυακό ραδιόφωνο που παρακολουθώ.

Εκείνοι, από δημοσιογραφική διαστροφή, το είδαν μέχρι το τέλος. Οι φωτογραφίες των "υπεύθυνων" για τον Κορονοϊό, την εξάπλωση του και για τα lockdown ήταν το κερασάκι στην τούρτα που προκλητικά ¨έσκασε" στην μούρη μας.

24 χιλιάδες κοινοποιήσεις έχει αυτό το βίντεο στο facebook μόνο από τον λογαριασμό του τραγουδιστή.

Δεν νομίζω πως χωράει αμφιβολία  γιατί η χώρα έφτασε στο δεύτερο ολικό λοκντάουν...!

 

Σκοταδισμός εναντίον επιστήμης

Αρνητές μάσκας, αρνητές Κορονοϊού, υπερθεματιστές της θείας κοινωνίας με το ίδιο κουτάλι, αλλά και αυτοί που πιστεύουν στον Κορονοϊό αλλά δεν είναι τόσο τραγικός όσο μας κάνουν να πιστεύουμε κάποιοι...

Αυτοί οι κάποιοι βέβαια είναι οι επιστήμονες παγκοσμίως. Λοιμωξιολόγοι και γιατροί, ειδικοί πάνω στο αντικείμενο των ιών. Λεπτομέρειες μωρέ. Τι είναι αυτοί; Μια ελίτ μόνο. Μερικοί άριστοι... Τι να ξέρουν αυτοί;

Είναι ο ορισμός του: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".

Και όσοι είναι αμόρφωτοι και αγράμματοι αντί να ανοίξουν τα στραβά τους, προσπαθούν κομπλεξικά να μας πείσουν για την δική τους αλήθεια. Επίπεδη γη σου λένε. Επίπεδο είναι το μυαλό σας. Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό σου λένε. Αυτιστική είναι οι συμπεριφορά σας λέω εγώ.

Η επικαιρότητα τρέχει με πλήθος ειδήσεων. Πως να χωρέσεις τόσα γεγονότα σε μια γελοιογραφία; Κάποια όμως έρχονται και κουμπώνουν το ένα  πάνω στο άλλο. 

 

Αριστερά και τέχνη σε ελεύθερη πτώση

Κάποιοι διαπομπεύουν με τρόπους που υποτίθεται ότι αντιπαλεύουν και κάποιοι αυτοεξευτελίζονται χωρίς να αντιλαμβάνονται ταυτόχρονα ότι γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Οι αριστεροί επαναστάτες γίνονται ναζιστές, παρακρατικοί και οι χειρότεροι εκφραστές ακροδεξιότατων πρακτικών και οι καλλιτέχνες μετατρέπονται σε επιστήμονες και "διαφωτιστές" με ανύπαρκτα στοιχεία και με μια κατ' επίφαση επιστημονική έρευνα.

Καιρός να θυμηθούμε την σοφή ατάκα του παπαγάλου: "Έκαστος  στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες"

 

Στοπ στην αδιαφορία

Δεν χρειάζεται ούτε να κουρέψουμε με την "ψιλή" ούτε να βάζουμε ταμπέλες τεντυμποϊσμού, αλλά χρειάζεται να απομονώνουμε τέτοιες "γνώμες" και τουλάχιστον να μην τις διασπείρουμε.

Να μην αδιαφορούμε σε τέτοια γεγονότα αλλά να δρούμε ενεργητικά. Να μην τους αφήνουμε να πάρουν ανάσα. Τα social media έχουν ένα κουμπάκι που λέγεται "αναφορά". Πάτησε το. 

Δεν σου λέω να συγκρουστείς με ψεκασμένους γιατί καμιά φορά δεν πιάνουν τα επιχειρήματα. Ο βλάκας θα σε φέρει στο επίπεδο του και θα χάσεις λόγω του ότι εκείνος έχει εμπειρία. Αλλά αν δεν βαριέσαι και γουστάρεις, κάνε το. Όμορφα, ωραία, έξυπνα, με επιχειρήματα.

Προσωπικά το κάνω. Με τρία τέσσερα το πολύ μηνύματα φεύγουν με την ουρά στα σκέλια. Οι περισσότεροι βέβαια δεν είναι αμετανόητοι αλλά μόνο άνθρωποι που έχουν παρασυρθεί.

fame stories sinomosias grigoris petrakos ereuna koronoios video myxalandri

 

ΣΤΑ(μάτης)ΓΟΝΙΔΗ(ς)Α

Πρόσφατο "κρούσμα" ακραίας συνωμοσιολογίας ήταν οι απόψεις του Σταμάτη Γονίδη, περί ψεκασμού  με Κορονοϊό από τα σύννεφα...! Χέσε ψηλά κι αγνάντευε δηλαδή...

Τι πίνετε ρε 'σεις και δεν μας δίνετε;;;; (ρητορικό ερώτημα)


 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή την "έρευνα" για τον Κορονοϊό που έκανε  γνωστός τραγουδιστής. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη



Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για ριζοσπαστικό καλλιτέχνη

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment