Τριγμοί στις σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας
trigmoi stis sheseis gallias tourkias seismos samos smirni eghrwmi geloiografia myxalandri
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου πριν προλάβουν να την κατεβάσουν.

 

Ο σεισμός  ήταν  αποτέλεσμα των σεισμογραφικών ερευνών της Τουρκίας

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι αισθάνθηκα ένα ήρεμο αλλά συνεχές κούνημα  στο γραφείο μου την ώρα που άκουγα ραδιόφωνο. Πριν προλάβω να σκεφτώ ότι, πράγματι σεισμός είναι, η γυναίκα μου, μου το επιβεβαίωσε. 

Στεκόμαστε στην φαρδιά κάσα στην πόρτα του σαλονιού και λικνιζόμαστε. Ήταν αρκετός ο χρόνος. Ο Λουδοβίκος πάλι, όντας ξαπλωμένος, παρατηρούσε ατάραχος το φωτιστικό που πήγαινε πέρα-δώθε. Και όλα αυτά στην Αθήνα.

Ο σεισμός έπληξε την Σάμο τελικά με 6,7 Ρίχτερ καθώς το επίκεντρο του ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και χερσονήσου της Ερυθραίας στην βάση της οποίας βρίσκεται η πόλη της Σμύρνης η οποία επλήγει και  πιο έντονα καθώς κατέρευσαν πολυκατοικίες και ανασύρθηκαν αρκετοί νεκροί.

Στη Σάμο μάθαμε πιο μετά ότι δύο νεαρά παιδιά βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο και ένας τοίχος τα καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι φυσικές καταστροφές είναι πάνω από τις δυνάμεις του ανθρώπου. Γι αυτό κάθε φορά που συμβαίνει μια ανάλογη, σε Ελλάδα ή Τουρκία, ξεχνάμε τις διαφορές και ο ένας βοηθάει τον άλλο. 

Ένα κακό πράγμα όμως μετά. Ξαναθυμόμαστε τους τσακωμούς μας...!

Ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις του ανθρώπου, κάποιοι το ονομάζουν θεό. Και στο όνομα αυτού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ανθρώπινα εγκλήματα... Είναι φανερό πως κάτι δεν πάει καλά στο ανθρώπινο είδος.

 

Ισλαμοφοβία vs Ισλαμοφασισμός

Αλλαχού Ακμπάρ φωνάζουν αυτά τα "ριζοσπαστικοποιημένα"  παλικαράκια, που τα σώζουν από βέβαιο θάνατο, που τα κάνουν μέλη της κοινωνίας τους τα Ευρωπαϊκά κράτη και μετά σφάζουν. 

Και τι πάει να πει είναι μεγάλος ο θεός;;; Για να αποδείξουμε την μικρότητά μας;;; Την γνωρίζουμε ήδη. Είναι μεγάλος σε ηλικία; Είναι γίγαντας; Την έχει μεγάλη; Τι; Εξήγησε μου. 

Με το να σφάζεις δεν καταλαβαίνω. Έχει ανοίξει ο λαιμός μου και η επικοινωνία έχει χαθεί. Ούτε αν είμαι απέξω, θεατής εκεί δίπλα ή από την άλλη άκρη του κόσμου καταλαβαίνω. 

Ούτε εσύ καταλαβαίνεις. Α! Και μια πρόσφατη πληροφορία που έχω: Αυτό με τις 70 παρθένες, μούφα, μούσι σου λέω. Παραμύθι για να πάτε να σκοτώνεστε. Κάτι σαν τον παράδεισο τον δικό μας.

Μπορεί να σε θίγουν τα σκίτσα αλλά αν το έχεις καταλάβει, αυτά δεν σκοτώνουν...

 

Φουλ της συνωμοσιολογίας

Επειδή πολλές συνωμοσίες κυκλοφορούν τελευταία, θα ενταχθώ κι εγώ στη μόδα της εποχής με την έγχρωμη γελοιογραφία μου. 

Το ...Μακρόν χέρι  της δύσης που επιβουλεύεται την φιλήσυχη ζωή όλων των μουσουλμάνων, τράβηξε το αυτάκι του Ερντογάν για να κάτσει ήρεμα. Τόσα σεισμογραφικά πλοία έχει η Τουρκία. Ας φανούν κάπου χρήσιμα...

Ορίστε λοιπόν το μυστικό όπλο των Γάλλων που προκαλεί σεισμούς για να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις με τις αποικιοκρατικές του ορέξεις, ακροδεξιά όπως μπαίνουμε για νοτιοανατολική μεσόγειο.

Το έχουν χρηματοδοτήσει φυσικά ο Μπέζος(όχι ο Γιάννης), ο Γκέιτς και φυσικά ο Ζούκεμπεργκ...!

Πετράκο ακούς;;;

trigmoi stis sheseis gallias tourkias seismos samos smirni eghrwmi geloiografia myxalandri

  • Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο που έπληξε ωστόσο βαριά και τη Σμύρνη. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία με ιστορίες για σεισμούς

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ
 Buy Me A Coffee

Post a Comment