Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Σαν βόμβα, θα έλεγε κανείς, πως έσκασε η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Και πράγματι έτσι είναι, όταν ένας Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει ότι βιάστηκε από έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, που εμπιστευόταν.

Από την άλλη, η στατιστική και οι έρευνες της ψυχολογίας, μας λένε ακριβώς αυτό. Ότι τέτοιες συμπεριφορές δέχεται κανείς, είτε αγόρι είναι είτε κορίτσι, από άτομα του στενού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και ακριβώς αυτή η στενή σχέση δημιουργεί ψυχολογική πίεση τεράστια στο θύμα και το κάνει να μην μπορεί εύκολα να μιλήσει για τον βιασμό που έχει υποστεί.

Η γελοιογραφία της ημέρας

sofia mpekatwrou viasmos apokalipsi olimpionikis elliniki istioploiki omospondia geloiografia iatridis efimerida patris
   "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 18 Ιανουαρίου 2021

Κατάχρηση εξουσίας

Η κατάχρηση εξουσίας από κατά τα άλλα "αξιοσέβαστους" κυρίους, συνήθως, και η εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης, που δείχνουν οι γονείς αλλά και τα νέα παιδιά στους προπονητές τους ή στους δασκάλους τους στις διάφορες δραστηριότητες που συμμετέχουν, δημιουργεί μια άκρως προβληματική κατάσταση.

Από την μία καλλιεργεί τον φόβο και την καχυποψία με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο άλλο άκρο και από την άλλη καταδεικνύει την σαπίλα που υπάρχει μέσα σε ορισμένες ψυχές.

Φυσικά και δεν φταίνε οι φορείς, ο αθλητισμός, τα ωδεία, τα φροντιστήρια, τα Πανεπιστήμια ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων, που έχουν μια θέση και από υπέρμετρη αλαζονεία θέλουν να επιδείξουν την δύναμη που έχουν.

Και δεν είναι μόνο βιαστές. Είναι ταυτόχρονα εκβιαστές και λειτουργούν με μαφιόζικους τρόπους για να καλύψουν τις βρομιές τους.

Και από κάπου το έμαθαν αυτό. Ή δεν έμαθαν ποτέ ότι πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους γύρω σου.

Κάποιος μου έγραψε σχόλιο στον λογαριασμό μου στο instagram, κάτω από το σκίτσο με τον ξυλοδαρμό στην Ομόνοια, πως καλύτερα να χαλαρώσουμε λίγο γιατί είναι ανήλικοι και κάνανε μια καφρίλα.

Σοβαρά;;; Έτσι ελαφρά τη καρδία θα προσπεράσουμε αυτό το γεγονός; Αλλά έτσι δεν κάναμε και με τον βιασμό και την δολοφονία της Τοπαλούδη;;; Όλοι πήγαν να προστατέψουν τα "αντράκια" και κατέληξαν κάποιοι να κατηγορούν το θύμα γιατί λέει τους προκάλεσε.

Όλα αυτά στην ίδια αλυσίδα είναι. Και όλα ξεκινάνε από την έλλειψη παιδείας και τα ψυχιατρικά προβλήματα που μπορεί να έχει κάθε άτομο που συμπεριφέρεται με αυτόν το τρόπο.

Και βρίσκω πάλι την ευκαιρία να προτείνω ΣΟΒΑΡΕΣ ψυχιατρικές εξετάσεις σε όσους καταλαμβάνουν θέσεις υψηλής ευθύνης και σε όσους έχουν, εκ του επαγγέλματος τους, άμεση επαφή με παιδιά και εφήβους.

Τόσα και τόσα παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς στο άμεσο παρελθόν, τέτοιων συμπεριφορών που στιγμάτισαν ολόκληρη τη ζωή κάποιου ανθρώπου ή και του την στέρησαν.

Μην πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν. Θέλει μεγάλο ψυχικό σθένος από την Σοφία και κάθε άλλη γυναίκα ή και άντρα για να μιλήσει ανοιχτά για κάτι τέτοιο. Και όσοι γνωρίζετε για ανάλογα περιστατικά, μιλήστε. Μην συγκαλύπτετε. Γιατί αυτό είναι έγκλημα.

Και οι υπόλοιποι που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αποδομήσετε τη κίνηση της Μπεκατώρου, για πηγαίνετε να σας δει κανένας γιατρός...!

[...]Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη
της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη
Η ζωή σου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη
Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει[...]

Το απόσπασμα είναι από το τραγούδι "Ελένη" που ερμηνεύει καταπληκτικά η Χαρούλα Αλεξίου σε στίχους, όλο νόημα, Μπάμπη Τσικληρόπουλου και μουσική του μεγάλου Θάνου Μικρούτσικου.



  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την αποκάλυψη που έκανε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου για τον βιασμό της από παράγοντα της Ε.Ι.Ο. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον σάπιο Ελληνικό Αθλητισμό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment