Άνοιξε η εστίαση

Τουρισμός προ των πυλών

Άνοιξε χθες και πάλι η εστίαση μετά από έξι μήνες που είχε κλείσει αναγκαστικά με εντολή της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έλαβε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε απόλυτα αν πέτυχε ή όχι αυτό το μέτρο, γιατί τα νούμερα κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων δεν έδειχναν να πέφτουν, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες βδομάδες.

Ωστόσο δεν ξέρουμε σε τι νούμερα θα φτάναμε αν δεν έκλειναν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες.

Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για ιδιοκτήτες και υπαλλήλους αλλά νομίζω πως φτάσαμε στο σημείο να ανακτήσουν αρκετό από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών.

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και σε αυτό ποντάρουμε, μη γελιόμαστε. Όλοι μα όλοι μας έχουμε, άλλος λίγο και άλλος πολύ, κέρδος από αυτόν.

Κοντά στην περίοδο αυτή ήρθε η πληθώρα των εμβολιασμών και τα self test τα οποία θα βοηθήσουν στο να είμαστε ασφαλείς και να έχουμε τις δραστηριότητες μας οι οποίες θα βοηθήσουν την οικονομία.

Η γελοιογραφία της ημέρας

anoikse i estiasi trapezakia eksw dionysis savvopoulos skitso karikatoura geloiografia estiatorio taverna bar kafeteria tourismos

Τραπεζάκια έξω

Κι εμένα ακόμη, με βοηθάει ο τουρισμός τους καλοκαιρινούς μήνες με την κάρτα ανεργίας υπό μάλης. Μια ταμπέλα ή μια τοιχογραφία σε κάποιο μαγαζί και καρικατούρες σε λιμάνια και τουριστικά δρομάκια, πότε στο Άστρος και πότε στην Κρήτη. 

Έτσι έγινε και τον Αύγουστο του 2010 στο Παράλιο Άστρος όταν ήρθε στο θεατράκι ο Σαββόπουλος να τραγουδήσει. 

Ετοίμασα τέσσερεις καρικατούρες του, το μεσημέρι στο σπίτι, για κράχτη και για πούλημα βεβαίως, το βράδυ που θα κατέβαινα να καρικατουρίσω τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Δυστυχώς δεν είχα την επιθυμητή επιτυχία αφού κατάφερα να δώσω μόνο την μια καρικατούρα.

11 χρόνια μετά όμως, μια άλλη από αυτές τις καρικατούρες ήρθε να δέσει με ένα γρήγορο ασπρόμαυρο σκίτσο που έφτιαξα με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης με ...τραπεζάκια έξω!



  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης μετά από έξι μήνες. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες μερικές καρικατούρες

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment