Το Χαλάνδρι δηλώνει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με ταμπούρλα

Η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο κτίριο του Δήμου Χαλανδρίου τιμώντας την 15η Μαΐου 1948, ημέρα μνήμης για τον Παλαιστινιακό λαό. Τότε που, πριν 73 χρόνια, ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ καταπατώντας τα εδάφη της Παλαιστίνης, εκτοπίζοντας τους γηγενείς κατοίκους και σκοτώνοντας χιλιάδες ακόμα.

Τι και αν τυγχάνει αυτή η μαύρη επέτειος να συμπίπτει με νέα τραγικά γεγονότα στην πολύπαθη αυτή περιοχή;

Για όποιον δεν γνωρίζει, το Χαλάνδρι έχει αδελφοποιηθεί με την Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική όχθη, από το 2015.

Συνεπώς ο Δήμαρχος έχει κάθε λόγο να υψώσει την σημαία της Παλαιστίνης. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι πράξη εξωτερικής πολιτικής. Δεν έκαψε δα και τη σημαία του Ισραήλ που αυτό  μπορεί να δημιουργήσει πράγματι κάποιο διπλωματικό επεισόδιο.

Η γελοιογραφία της ημέρας

to halandri dilwnei tin allilegii tou ston palastiniako lao simaia dimarheio roussos dimarhos geloiografia skitso israil palestini skitsa iatridis geloiografies humor satira israel palestine myxalandri

Χαμάς που δεν Χαμάς, γκρίνιαξε για την σημαία

Μάλλον οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν στο Δήμο Χαλανδρίου και βρίσκουν αυτή την πράξη ως ευκαιρία να φανούν και αυτές λίγο.

Βεβαίως το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να αμυνθεί αλλά, για να αντιστρέψω το σχόλιο του κ. Βάσιου, και οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αμυνθούν. Η μόνη λύση είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες γιατί αυτοί που την "πληρώνουν" είναι οι άμαχοι.

Μπορεί το Ισραήλ να είναι σύμμαχος της Ελλάδας αλλά και άλλες φορές που χρησιμοποίησε υπερβολική βία, επίσημα, με πράξεις, δείξαμε την αντίθεση μας.

Για παράδειγμα, το 2010, μετά την Ισραηλινή επίθεση στο Τούρκικο πλοίο Μαβί Μαρμαρά σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Γάζας, όπου μαζί με άλλων εθνοτήτων πλοία, μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την χρήση τέτοιας έκτασης βίας»

Κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη του Ισραήλ και ανακοίνωσε την ακύρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων «Μίνωας 2010» καθώς και την επίσκεψη του Ισραηλινού αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που είχε προγραμματιστεί...

 

Είναι η διπλωματία ηλίθιε

Σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο αλλά άπειροι τόνοι του γκρι. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Κάποιοι λένε πως πίσω από τους Παλαιστίνιους κρύβονται οι Ισλαμιστές και καταριούνται ολόκληρο το Ισλάμ. Άλλοι πάλι έχουν κλασικά τους Εβραίους και τους Σιωνιστές και τη νέα τάξη πραγμάτων πίσω από όλα και αρνούνται και το ολοκαύτωμα... Φασισμός ένθεν κακείθεν.

Φανατικοί υπάρχουν παντού. Στα κράτη, στις θρησκείες, στα κόμματα, στις ομάδες, στις θεωρίες συνωμοσίας...

Και ο Δήμαρχος μας άλλωστε, φανατικός Συριζαίος είναι και μια μεγάλη μερίδα Χαλανδραίων, που στην τελική τον εξέλεξαν κιόλας και μπράβο τους.

Η σημαία μια φορά, καλά έκανε και μπήκε, απλά μην ξεφύγει κανένας "έξυπνος" πύραυλος και έρθει κατά δω. Αφού  δεν ίδρωσε το αυτάκι τους και κατεδάφισαν το κτίριο που είχαν τα γραφεία τους το Al Jazeera και το Associated Press, που ξέρεις;;;




  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή την Παλαιστινιακή σημαία που υψώθηκε στον Δήμο Χαλανδρίου. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες μια ακόμη  γελοιογραφία για τον Δήμαρχο Χαλανδρίου

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment