Βασίλης Παπακωνσταντίνου καρικατούρα

Είσαι η Ελπίδα μας, πήδα, πήδα, πήδα μας

 

Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, εκτός αν είναι η πεθερά σου οπότε σκούρα τα πράγματα, λέει ένα ανέκδοτο. Ο Αντώνης Σαμαράκης ζητούσε ελπίδα και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το 1991 την βρήκε, αλλά δεν ήταν τελικά όπως την είχε φανταστεί. 

 

vasilis papakonstantinou elpida pida xioni kakokairia elpis karikatoura skitso iatridis
Βασίλης Παπακωνσταντίνου καρικατούρα

 

Ούτε βέβαια και εμείς νιώσαμε την ελπίδα που υποσχόταν  γνωστό αριστερό κόμμα που συνεργάστηκε με γνωστό ακροδεξιό κόμμα και αρχίζει απο "συρ" και τελειώνει σε "ιζα".

 

Κακοκαιρία "Ελπίς"

Αυτή η "Ελπίδα" όμως ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ήρθε  ο χιονιάς τελικά, ενώ θα μπορούσε και να μην έρθει. Πόσες φορές άλλωστε έχουν πέσει έξω οι μετεωρολόγοι; 

 

Και ήρθε και με ένταση και ξαφνικά. Και πάλι απροετοίμαστους μας έπιασε όλους. Κρατικούς και λοιπούς μηχανισμούς και την ατομική μας ευθύνη. Μόνο η γκρίνια είναι σε ετοιμότητα πάντα. Αν και εργάζεται πυρετωδώς αποτελέσματα δεν λέει να φέρει ωστόσο...!

 

Το πρωί στις 7 που ξύπνησα για την τηλεκπαίδευση, ο ήλιος ετοιμαζόταν να ξεπεταχτεί από τον Υμηττό και ο ουρανός ήταν ξάστερος. Βέβαια πάνω από την Πεντέλη κατέβαινε μια μαυρίλα. Δυο ώρες μετά δεν έβλεπα τα απέναντι σπίτια από την πυκνή χιονόπτωση!

 

Παρόλα αυτά, τα τρία διαφορετικά μοντέλα που παρακολουθώ έδειχναν ότι το φαινόμενο θα είναι πράγματι έντονο και στην Αττική.

 

Γι αυτό έφερα τον αγαπημένο μας Βασίλη να μας ζεστάνει τραγουδώντας  μια παλιά επιτυχία.

 

Επειδή δεν έχω τύχη με τον Βασίλη, είπα να τον ζωγραφίσω, όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι έκαναν στις σπηλιές για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να τους συμβούν αυτά που επιθυμούσαν.

 

Τρεις φορές δεν έχω καταφέρει να τον απολαύσω. Μια φορά στο γήπεδο του Άστρους, καλοκαίρι, όπου πέθανε μια θεία μας και γυρίσαμε άρον άρον στην Αθήνα. 

 

Μια άλλη φορά στο κηποθέατρο του Ηρακλείου όπου μετά από μισή ώρα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα να χαλάσει η συναυλία.

 

Και μια τρίτη φορά στο φεστιβάλ των Ματάλων, τότε που είχα φτιάξει την αφίσα, που πήγαμε να ακούσουμε την τελευταία μέρα την Αρβανιτάκη που αρέσει στην κουμπάρα και όχι την προηγούμενη που τραγουδούσε ο Παπακωνσταντίνου...



  • Καρικατούρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με αφορμή την κακοκαιρία "Ελπίδα". Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές καρικατούρες διασήμων

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment