Οδυσσέας Ιωάννου καρικατούρα

Έγινα κιόλας δεκαπέντε χρονών

 

Χτες, 26 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από εκείνη την ημέρα που ανέβασα τις πρώτες αναρτήσεις σε αυτό εδώ το ιστολόγιο.

 

Ταυτόχρονα συμπληρώθηκαν και δυο χρόνια από το πρώτο κρούσμα covid-19 που εντοπίστηκε στη χώρα μας.

 

Πως το 'φεραν η μοίρα και τα χρόνια αυτή την ημέρα να ξαναχρησιμοποιήσω το μετρό και να γνωρίσω έναν ποιητή από κοντά.

 

odysseas iwannou poihths karikatoura skitso koini hsyxia theatro diana iatridis
 Οδυσσέας Ιωάννου καρικατούρα

 

Οι στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου έχουν κάτι ιδιαίτερο. Κινούνται μεταξύ ονείρου και στυγνής πραγματικότητας και ξανά πίσω, μέσα από φιλοσοφικούς διαδρόμους. Τον ήξερα μέσα από τους στίχους του και τα κείμενα του. Παρόλο που είμαι φανατικός του ραδιοφώνου μάλλον δεν τον έχω ακούσει ποτέ. Βέβαια, τα προηγούμενα χρόνια δεν άκουγα τόσο πολύ "Μελωδία". Ίσως γι αυτό...

 

Όταν έκανε την πρώτη μουσικοθεατρική παράσταση του "9:05" μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Ρίτα Αντωνοπούλου ενθουσιάστηκα και αποφάσισα να πάω στο κηποθέατρο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο να την δω τον Ιούνιο του 2017.

 

Είχε δυο παραστάσεις και έκλεισα εισιτήρια  για την δεύτερη μέρα. Ατυχήσαμε όμως γιατί κάπου στο μισάωρο έπιασε μια φοβερή νεροποντή που τα χάλασε όλα...

Λίγο πριν την καταιγίδα

 

Ο Βασίλης  δεν μου "έκατσε" για άλλη μια φορά. Πριν χρόνια είχα χάσει συναυλία του στο Άστρος γιατί μια θεία μας πέθανε και έπρεπε να γυρίσουμε εκτάκτως Αθήνα. Το 2018 θα μπορούσα να τον δω στο Φεστιβάλ των Ματάλων. Είχα κάνει και την αφίσα. Τελικά επιλέξαμε Αρβανιτάκη...

 

 

"Κοινή Ησυχία"

Όταν όμως εμφανίστηκε η νέα τους παράσταση "Κοινή ησυχία" είπα επιτέλους θα πάω. Ο Κορονοϊός, μας τα χάλασε πάλι, τόσο ώστε οι πλανήτες να έρθουν σε μια ευθεία και οι συμπτώσεις να συγκλίνουν στο σχολείο που διδάσκω φέτος. 

 

Όταν οι τέχνες  συναντιούνται είναι μαγεία. Έμαθα ότι η κόρη του Οδυσσέα είναι μαθήτρια μου. Είδε κάποια στιγμή σε αυτό εδώ το blog το σκίτσο που είχα κάνει για τον Θάνο Μικρούτσικο και ήρθε να μου πει ότι της άρεσε.

 

Εγώ πάλι της είπα να θυμίσει στον μπαμπά της εκείνη την νεροποντή στο Ηράκλειο. Μετά ήρθε μια πρόσκληση για την παράσταση και κάπως έτσι βρέθηκα στο θέατρο Διάνα για να απολαύσω αυτό το υπέροχο δέσιμο κειμένου, θεάτρου και μουσικής που όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, τα σκέφτεται όλα αφ' εαυτού του! Νομίζω ότι έχει πιο πολύ χιούμορ στο καμαρίνι παρά πάνω στη σκηνή(γέλια)


Δεν πήγα όμως με άδεια χέρια. Πήρα την  καρικατούρα του Βασίλη που είχα κάνει για την κακοκαιρία "Ελπίδα" και  μια φρέσκια καρικατούρα για τον Οδυσσέα.

 

vasilis papakwnstantinou odysseas iwannou iatridis
 Με τον Βασίλη και τον Οδυσσέα στο καμαρίνι τους στο θέατρο Διάνα

 
Ήταν ένα πολύ όμορφο  δώρο γενεθλίων για μια σελίδα η οποία έχει αδιάλειπτη παρουσία δεκαπέντε χρόνων στο διαδίκτυο σχολιάζοντας την επικαιρότητα και που μέσα από αυτή μπόρεσαν να αναπτυχθούν νέες σχέσεις ανθρώπων με βάση την τέχνη.
 
 
 
 
  • Καρικατούρα του Οδυσσέα Ιωάννου με αφορμή την επίσκεψη μου στο θέατρο Διάνα για να παρακολουθήσω την μουσικοθεατρική παράσταση "Κοινή Ησυχία. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες την καρικατούρα για τον Θάνο Μικρούτσικο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment