#μένουμε_καταφύγιο

Έληξε σήμερα το πρωί στις 7 η απαγόρευση κυκλοφορίας... 

 
Ανατριχιάζεις και μόνο που το ακούς.... Σου θυμίζει μήνες και μήνες που έκατσες μέσα αναγκαστικά λόγω Κορονοϊού.
 
Που δεν μπόρεσες να πιεις ένα ποτό το βράδυ , να πας σε ένα μπουζούκι,  να σουλατσάρεις ασκόπως, να κάνεις κόντρες στην παραλιακή, ή τέλος πάντων να ζήσεις την ζωή σου βρε παιδί μου όπως θες! 

Βέβαια αυτές οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας ήταν απαραίτητες ακριβώς για να ΖΗΣΕΙΣ  τη ΖΩΗ σου. Την υπόλοιπη ζωή σου. Και εσύ και οι άλλοι.
 

Η γελοιογραφία της ημέρας

menoume katafygio apagoreusi kykloforias sto kievo oukrania polemos eisvoli rwssia geloiografia skitso iatridis quarantine carabine


Πόλεμος τότε, με έναν, άλλου είδους, εχθρό. Πόλεμος και τώρα στην Ουκρανία με έναν πολύ γνώριμο εχθρό! Τις βόμβες, τους πυραύλους και τα τουφέκια. Και με τα γνωστά θύματα. Τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Και δεν είναι μόνο τα πνευμόνια τους που ζορίζονται. Είναι τα πόδια και τα χέρια και το κεφάλι και τα σωθικά τους σπαρμένα από δω και από κει μέσα στα χαλάσματα...  

Γι αυτό και η απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών που επέβαλε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Για να προστατέψει τους πολίτες από άσκοπη αιματοχυσία μιας και υπήρχαν πληροφορίες για βομβαρδισμό της πόλης.

Χτυπήθηκαν κάποιες πολυκατοικίες βέβαια και κάποιοι σκοτώθηκαν πάλι. Τι ρουτίνα κι αυτή...

Φαντάζομαι η εντολή δεν ήταν #μένουμε_σπίτι αλλά  #μένουμε_καταφύγιο

Ωστόσο στους έρημους δρόμους της πόλης κάποιοι αψηφούν τις εντολές κάνοντας αισχρά λογοπαίγνια... 

Όχι βέβαια πιο αισχρά από όσα γίνονται πραγματικά στην Ουκρανία.
 
 
 
  • Γελοιογραφία με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών στο Κίεβο λόγω του φόβου γενικευμένου βομβαρδισμού από τους Ρώσους εισβολείς. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment