Βιασμοί, εμπρησμοί, αποφυλακισμοί

Τη Λόλα από την φωτιά ποιος θα την βγάλει;

 

Για άλλο ένα καλοκαίρι δεν γλυτώσαμε από τις φωτιές. Κι έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Πολύ καλοκαίρι και πολύ ζέστη...

 

Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα που συμβαίνουν για να ζούμε μια καταπληκτική ποιότητα ζωής σε ετούτη τη χώρα πρέπει να τη κάνουμε ακόμη ..."καλύτερη" με το να καταστρέφουμε το περιβάλλον, να καίμε ανθρώπους και να αφανίζουμε περιουσίες.


Δεν ξέρω πως και γιατί εμφανίζονται τόσοι πανηλίθιοι είτε γιατί κάποιος τους δίνει μερικές πενταροδεκάρες να πάνε να βάλουν φωτιές για επιχειρηματικούς λόγους, είτε για να αποχαρακτηριστούν εκτάσεις και να χτιστούν βίλες ή και απλά φτωχικά σπιτάκια  ή επειδή κάνουν εργασίες με σπινθήρες δίπλα σε ξερά χόρτα την ώρα που φυσάει τρελά ή έχουν κάποιο ψυχολογικό ζήτημα που τους βγαίνει σε πυρομανία.

 

Βιασμοί, εμπρησμοί, αποφυλακισμοί

 

Σε κάθε περίπτωση είναι εμπρηστής. Και ο εμπρηστής είναι βιαστής της φύσης, είναι βιαστής του περιβάλλοντος είναι βιαστής της ίδιας μας της ύπαρξης. Όπως και ο  βιαστής είναι εμπρηστής ανθρώπινων ψυχών.


Παρόλα αυτά, αμφότεροι αφήνονται ελεύθεροι αφού έχουν συλληφθεί. Τα παραδείγματα είναι ολοφάνερα. Δεν ξέρω τι παραθυράκια έχουν οι νόμοι αλλά μπάζουν πολύ! 

 

Δεν είμαι δικηγόρος ή δικαστής αλλά βλέπω τι ενοχλεί εμένα στο αποτέλεσμα. Ναι, είμαι υπέρ ότι καθένας δικαιούται να έχει την καλύτερη δυνατή υπεράσπιση. Αλλά ο βιασμός, ο εμπρησμός, η γυναικοκτονία, η παιδοκτονία δεν έχουν δικαιολογίες.


Τώρα αν αποδειχθεί δικαστική πλάνη τι να κάνουμε; Γι αυτό υπάρχει αυτός ο όρος άλλωστε. Είναι προτιμώτερο κατά τη γνώμη μου να προφυλάξουμε τα υποψήφια θύματα παρά να φοβηθούμε μη μας κάνει μουτράκια ο φερόμενος ως δράστης ή οι φίλοι του επειδή θα κάτσει λίγο μέσα να τρώει και να κοιμάται τσάμπα.


Δεν λες πάλι καλά που δεν υπάρχει η θανατική ποινή; Είδες τι γίνεται στις ΗΠΑ, σε εκείνες  τις πολιτείες που ακόμα ο πολιτισμός δεν τους έχει αγγίξει και εκτελούν αυτούς που έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα; Και πόσες ιστορίες έχεις ακούσει μετά, ότι αναψηλάφησαν την υπόθεση και ουπς δεν ήταν τελικά ένοχος, τον φάγανε τον ανθρωπάκο άδικα;


Αυτό είναι το ένα άκρο και αυτό που γίνεται εδώ είναι το άλλο άκρο. Εκτός από τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου που έχει βγάλει ένα σωρό "καλόπαιδα" έξω, έχουμε και άλλες διατάξεις νόμων ή αποφάσεις δικαστηρίων που νομοτεχνικά μπορεί να είναι σωστές αλλά ηθικά και δίκαια δεν είναι.

 

Άραγε εκείνες οι αλλαγές για τους εμπρησμούς και τους βιασμούς στον νέο ποινικό κώδικα που συντάχθηκε πέρυσι θα ισχύσουν τελικά;


Δεν μπορεί να είναι έξω ο Κορκονέας, ο Χορταριάς, ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης  αλλά ούτε να παίρνουν άδειες ο Κουφοντίνας και ο Γιωτόπουλος ή ο Ξηρός. Έπαιρναν άδειες άραγε ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός;;;

 

Ποιός μπορεί να βάλει το χέρι του στη ...φωτιά ότι όλοι οι παραπάνω δεν θα κάνουν πάλι κάτι ανάλογο, για το οποίο έχουν κατηγορηθεί, αν βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες;



  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή τους εμπρησμούς και τις τελευταίες φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τις φωτιές



Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις  για να συνεχίσω να δημιουργώ

Post a Comment