Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο Λιγνάδης

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης  Λιγνάδης


Μετά την είδηση βόμβα από τα χείλη της Σοφίας Μπεκατώρου πριν από 18 μήνες, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, όπως έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στα δημοσιογραφικά κλισέ.


Μάλλον όμως άνοιξαν οι ασκοί του Διονύσου, όχι αυτοί με το κρασί αλλά αυτοί με την βρόμα και την δυσοσμία που αναδύεται τελευταίως από το ελληνικό θέατρο.


Κάτι παρεξήγησαν οι φερόμενοι ως βιαστές και σεξουαλικοί κακοποιητές σε σχέση με τα Διονυσιακά έθιμα της αρχαίας Έλλάδας και το θέατρο.



Η γελοιογραφία της ημέρας


Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με αναστολή με την ενοχή για δύο βιασμούς ανηλίκων



Χρόνια και χρόνια ακούγονταν φήμες για το πως "πάει μπροστά" κάποιος/α στο θέατρο και στην τηλεόραση... Αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και τελικά αυτή η φωτιά που καίει την ψυχή και το σώμα όσων κακοποιήθηκαν, φουντώνει ακράτητη και θα κάψει τους ενόχους.


Η αυλαία άνοιξε! Το σκοτάδι της σκηνής θα φωτιστεί από τους προβολείς της πλατείας...

 

Αυτά πιστεύαμε όλοι όταν ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και προφυλακίστηκαν.


Θέατρο του παραλόγου

Και μιας και ξεκίνησε ο χορός των καταγγελιών ας μην τον θάψουμε κάτω από υποκριτικά μπαλάκια που πετάνε τα κόμματα για να κερδίσουν κανένα ψηφαλάκι.


Ας αφήσουν επιτέλους τα κωμικά δράματα και ας ασχοληθούν από κοινού με αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές της σεξουαλική παρενόχλησης αλλά και κακοποίησης υπάρχουν πάρα πολύ καιρό τώρα, σε όλους τους χώρους εργασίας και κάνουμε πως δεν ξέρουμε.


Και ο νομοθέτης ας δει λίγο την διάταξη για την παραγραφή. Τι είναι δηλαδή ο άνθρωπος; Οικόπεδο; Άμα το καταπατήσεις και μετά από 20 χρόνια δεν μιλήσει, τον κάνεις χρησικτησία;;;


Ο καθένας, μόνο με την θέληση του, δίνεται ψυχή και σώμα στον άλλον. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Είναι απλά βία. Και την βία, ο πολιτισμός μας την απαγορεύει και την τιμωρεί από όπου κι αν προέρχεται.


Αρκετοί όμως, δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στον πολιτισμό, όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν...!


Αναπάντητα ερωτήματα

Δικαιοσύνη υπάρχει. Κουτσή, στραβή, αργή, αλλά υπάρχει. Όσοι και όσες έχουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα που έλεγε και μια ψυχή.


Υπάρχει όμως τελικά αληθινή δικαιοσύνη; Γιατί αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες μας κάνει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας.


Επειδή πλήρωσε μια εγγύηση μπορεί να είναι ελεύθερος, για να κάνει ανά πάσα στιγμή άλλον έναν βιασμό;


Τα θύματα που βρήκαν την δύναμη και την φωνή να τον καταδείξουν ως θύτη, τι θα απογίνουν τώρα;

 

Το ...pass  του Λιγνάδη είναι προβληματικό από κάθε άποψη. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα πόσο λαμβάνεται υπόψιν άραγε...;

 

 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για την Δικαοσύνη



Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις  για να συνεχίσω να δημιουργώ

Post a Comment