Κιβωτός του Κόσμου #πατερ_αντωνιος

Κιβωτός χωρίς κατακλυσμό γίνεται;

 

Χαμός ξαφνικά με την Κιβωτό του Κόσμου... Έτσι βέβαια γίνεται συνήθως με κάτι τέτοια. Ξαφνικά ένα στόμα δεν αντέχει και ανοίγει και αρχίζει να μιλά και μετά ακολουθεί ..."κατακλυσμός" από μαρτυρίες και από άλλα στόματα που παρέμεναν ερμητικά κλειστά για χρόνια. Και φυσικά ξαφνικά όλοι πέφτουμε πάλι από τα σύννεφα...


Η Γελοιογραφία της ημέρας

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου σχολιάζει με το σκίτσο του ο Πάνος Ιατρίδης

 

Από την άλλη, όλοι βιάζονται να βρεθούν με τη ...σωστή πλευρά της ιστορίας. Όλοι γνώστες, όλοι σχολιαστές, όλοι να πουν ο καθένας μια γνώμη, μη χάσουν.  


Το κορυφαίο που είδα στο twitter ήταν μία αντιπαραβολή εικόνων. Το λογότυπο της Κιβωτού του κόσμου και δίπλα μια φώτο από ένα εβραϊκό κηροπήγιο και ένα σχόλιο σχετικά με τους Εβραίους. Τρικυμία εν κρανίω δηλαδή. 


Είναι και αυτοί που βλέπουν πολιτικό σκοπό που "έσκασε" τώρα η ιστορία, για να γλυτώσει ο Μητσοτάκης από το θέμα των υποκλοπών με πρώτο πρώτο τον Κραουνάκη.


Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι κάτι είχαν διακρίνει στο μούτρο του πατέρα Αντώνιου που δεν τους άρεσε από καιρό και κάποιοι άλλοι κράζουν τους υπόλοιπους αν είναι πάτερ, πατήρ ή πατέρας η σωστή κλίση.


Αναμένουμε και τι θέση θα πάρουν επί του θέματος οι κύριοι Δευκαλίωνας και Νώε ώς καθ' ύλην αρμόδιοι για ζητήματα κιβωτών. 


Θα δείξει που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λένε...


Το κύριο μέλημα τους κράτους θα πρέπει να είναι η προστασία όλων αυτών των παιδιών και ένα πρώτο δείγμα φάνηκε με την αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της συγκεκριμένης δομής σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.



  • Γελοιογραφία με αφορμή τις αποκαλύψεις για κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για Παπάδες


Post a Comment