Ένα σκίτσο για τον Νίκο Ξανθόπουλο

 Το παιδί του λαού χάθηκε για πάντα

 

Το παιδί του λαού, ο Νίκος Ξανθόπουλος "έφυγε" χθες από κοντά μας στα 89 του χρόνια. Υπέροχος ηθοποιός, μοναδικός στο είδος του, κατάφερε να δημιουργήσει μια ολόκληρη εποχή πάνω στους δραματικούς ρόλους του φτωχού και  κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

 

Πέθανε το παιδί του λαού και ο Πάνος Ιατρίδης δημιουργεί ένα σκίτσο προς τιμήν του
   "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 25 Οκτωβρίου 2023

Μια από τις ατάκες του, έγινε για χρόνια σλόγκαν σε διαφήμιση για... "τη φουκαριάρα τη μάνα του"!

 

Ο Νίκος Ξανθόπουλος συνεργάστηκε με την κινηματογραφική εταιρία "Κλακ Φίλμ" η οποία ιδρύθηκε το 1963 από τον Δημήτριο Καράμπελα και τον Απόστολο Τεγόπουλο. Η πρώτη ταινία της εταιρείας είχε τίτλο "Πληγωμένες καρδιές" και ήταν ένα μελόδραμα με τον Νίκο Ξανθόπουλο στον ρόλο του «κακού», λίγο πριν καθιερωθεί, από την ίδια εταιρεία, ως «παιδί του λαού». 

 

Άλλωστε η ίδια η εταιρία έλεγε πως: 

Όλες οι ταινίες του αγαπημένου σας Νίκου Ξανθόπουλου είναι παραγωγές της Κλακ Φιλμς- Ταινίες για όλη την οικογένεια

 

Με τον Νίκο Ξανθόπουλο έκανε 24 ταινίες και έφτασε τα μελοδράματα στα ύψη της δημοτικότητας και η εταιρεία έφτασε να είναι η τρίτη εμπορικότερη και παραγωγικότερη μετά την Φίνος Φιλμ και την Καραγιάννης-Καρατζόπουλος.

 

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Έχω δει όλες του τις ταινίες  εκατοντάδες φορές και αυτή που ξεχωρίζω είναι: "Η σφραγίδα του θεού"

 

Διαδραματίζεται στην Ναύπακτο το 1969 και είναι έγχρωμη. Από αυτή την ταινία είναι η ατάκα που έχω βάλει στο σκίτσο καθώς και όλη η έμπνευση μου γι αυτό.




Τώρα πια θα κάνεις το τελευταίο σου ταξίδι με καΐκι που θα σε περάσει απέναντι για  να συναντήσεις την Μαρίνα και τον καπετάν Γιάννη, το πατέρα της γυναίκας σου, χοντροκέφαλε...

 


  • Σκίτσο για την  εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου για τον ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο που "έφυγε" στα 89 του χρόνια. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες μερικά ακόμη σκίτσα για ηθοποιούς

 Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις  για να συνεχίσω να δημιουργώ

Post a Comment