Μαρκόπουλος, Φλωρινιώτης, Γεωργίου

 Λάβαρα μαύρα ανέμισαν, έλεος έλεος έλεος...

 

Χαμός γίνεται Μάιο και Ιούνιο, πάντα!!! Αλλά φέτος ακόμη πιο πολύς! Σχολικές γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, ετοιμασίες, κατασκευές, εγκαίνια εκθέσεων ζωγραφικής φίλων, εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής δικιά σου, χαμός λέμε... 


Ο γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης με την ματιά του εικαστικού Πάνου Ιατρίδη
Γιάννης Μαρκόπουλος 1939-2023 "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 12 Μαΐου  2023
                        

Από τη μία συμπίπτει να έρχεται η ώρα αυτή της ηλικίας μας, μια ανάσα πριν από τα σαράντα, να εκθέτουμε τον εαυτό μας δια ζώσης πια και όχι μόνο ψηφιακά και από την άλλη τυγχάνει να μας αποχαιρετούν, ο ένας κοντά στον άλλον, άνθρωποι  που πρόσφεραν πολλά  στον πολιτισμό αυτής εδώ της χώρας (και όχι μόνο) γιατί η δική τους ηλικία έφτασε παρέα στο βιολογικό τερματικό σταθμό...

 

Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Φεβρουάριο του 2017,  Κουνέλη, Μυταρά και Κούνδουρο και τον Σεπτέμβρη του 2022 με Κώστα Καζάκο, Ειρήνη Παπά, Δημήτρη Παντερμαλή, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και Μάρθα Καραγιάννη...

 

 

Νεκρολογίες

Στο προσκλητήριο απόντων έχω δύο καλλιτέχνες και ένα αθλητικογράφο...


Τους έβαλα όλους μαζί εδώ γιατί έναν έναν δεν τους προλάβαινα γιατί είπαμε, χαμός! Ο ορισμός του" "βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι..."


Θα είδες ήδη πάνω πάνω τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε χθες στα 84 του χρόνια. Ξεκίνησε για να συναντήσει τον αγαπημένο του Νίκο Ξυλούρη.


Παρακάτω ακολουθεί ο Γιάννης  Φλωρινιώτης ο οποίος μας αποχαιρέτισε στις 6 Ιουνίου σε ηλικία 76 χρονών. Το λαϊκό είδωλο της δεκαετίας του '60 και '70. Ο Έλληνας Ντέιβιντ Μπάουι όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Μάνος Χατζηδάκις, με το εκκεντρικό του ντύσιμο και ένα τεράστιο ρεπερτόριο κατέκτησε τις λαϊκές πίστες και έγινε πασίγνωστος.


Ο εκκεντρικός λαϊκός τραγουδιστής με το πενάκι του Πάνου Ιατρίδη
 Γιάννης Φλωρινιώτης 1947-2023

 

Τελευταίος, ο μικρότερος από την παρέα του Χάρου αυτής της εβδομάδας, ο αθλητικός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, διάσημος πια μέσα από την ραδιοφωνική αλλά και τηλεοπτική εκπομπή "Το καφενείο των φιλάθλων" όπου καθιέρωσε μια νέα πραγματικότητα. Την άμεση επικοινωνία, "ζωντανά" καθημερινών ανθρώπων που  εξέφραζαν  τις απόψεις τους.

 

Ο "Χόρχε" με το χέρι του σκιτσογράφου Πάνου Ιατρίδη
 Γιώργος Γεωργίου 1952-2023

 

Ο χαρακτηριστικός τρόπος που μιλούσε εξαιτίας της έλλειψης αρκετών δοντιών και οι μοναδικές ατάκες του, τον έκαναν γνωστό στο Πανελλήνιο και τον αποθέωσε με τις μιμήσεις του ο Γιώργος Μητσικώστας. 

 

Η σπάνια νόσος του γιου του και ο θάνατός του, του προκάλεσαν ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας των οποίων έσπασαν τα δόντια του και άσπρισαν τα μαλλιά του σε μια ημέρα.


Έφυγε από κοντά μας στα 71 του χρόνια στις 5 Ιουνίου 2023.


Άνθρωποι ιδιαίτεροι, με ταλέντα και με χαρίσματα που κατάφεραν με τον τρόπο τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε αυτόν τον κόσμο που κάποιοι ερχόμαστε και όλοι φεύγουμε.

 

 

 

  • Καρικατούρες του Γιάννη Μαρκόπουλου (εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου) , Γιάννη Φλωρινιώτη και Γιώργου Γεωργίου με αφορμή τον θάνατό τους. Δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του  2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικά σκίτσα διάσημων προσώπων

Post a Comment