Ο 17χρονος Ναέλ δολοφονήθηκε από αστυνομικό στα περίχωρα του Παρισιού

Liberté, Égalité, Fraternité

 

Όπως πάντα ακούω ραδιόφωνο και το ξέρεις. Με αφορμή τις ταραχές των τελευταίων ημερών στη Γαλλία, τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτές.

 

Ο τρόπος όμως που αναφέρονται πιθανότατα έχει να κάνει και με το περιβόητο political correct. 

 

Αυτό όμως με έκανε να σκεφτώ ότι:


Όσο κάποια ΜΜΕ συνεχίζουν να αναφέρονται στην είδηση ως: "Αναταραχές με αφορμή τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικών..."  και όχι ως:  "Αναταραχές με αφορμή τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 17χρονου από αστυνομικούς"  ...θα σπάνε και θα καίνε τα πάντα.

 

Τις ταραχές στο Παρίσι σχολιάζει με το σκίτσο του ο εικαστικός Πάνος Ιατρίδης

Δεν είμαι υπέρ ούτε του καψίματος ούτε του σπασίματος, αλλά η παρόρμηση μιας απόλυτα δικαιολογημένης οργής από ομοεθνείς και όχι μόνο του Ναέλ, πρέπει όλους να μας προβληματίσει βαθειά και πρώτους πρώτους τους νομοθέτες και όσους ασκούν εξουσία.


Το βίντεο το είδαμε όλοι. Ποια απειλή κατά της ζωής του ένιωσε ο αστυνομικός; Πόσο αόριστος είναι ο νόμος για οδηγούς που δεν σταματάνε σε έλεγχο. Σε τι βαθμό επικρατούν ακόμη στα σώματα ασφαλείας ρατσιστικά αντανακλαστικά;


Και δεν αφορά μόνο τη Γαλλία αυτό. Εδώ είχαμε το 2008 τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Αυτός τώρα είναι στο χώμα και ο ειδικός φρουρός που τον δολοφόνησε, είναι έξω, ελεύθερος πλέον...

Και πιο πρόσφατα ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης στην Θεασαλλονίκη. Αλλά αυτός ήταν Ρομά..


Είδα σχόλια διάφορα. Κάποιο ότι ξεκινά η επανάσταση και ότι ξυπνούν οι λαοί. Ένα άλλο ότι τα μουσλίμια βρήκαν πρόφαση να εξεγερθούν και δεν τους νοιάζει ο 17χρονος...


Για άλλη μια φορά είναι φανερό ότι χωριζόμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα και παρέα με την εποχή της τοξικότητας  όπως έχουμε μάθει τελευταίως, δεν βλέπω να μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα μπρος. Και εδώ στα μέρη μας αλλά και εις την αλλοδαπήν.  


Πατρίδες, θρησκείες, οικογένειες, στρέιτ και λόατκι, ιθαγενείς και μετανάστες, χριστιανοί και βάρβαροι, όλοι θέλουν να αλλοιώσουν τον τρόπο ζωής ο ένας του αλλουνού...!!!


Και δεν μπορούμε μια στιγμή να σκεφτούμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.


  • Γελοιογραφία με αφορμή τη δολοφονία 17χρονου Αλγερινού από αστυνομικό στο Παρίσι. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τον Τζορτζ Φλόιντ

Post a Comment