Τέμπη: Ένας χρόνος μετά

Ένας χρόνος πέρασε και είναι σαν να μην πέρασε ούτε λεπτό. Ο ίδιος πόνος, τα ίδια χάλια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Κώστας Καραμανλής ξανά βουλευτής γιατί εκεί στις Σέρρες δεν είδαν και δεν άκουσαν. Ευτυχώς δηλαδή που σκέφτηκαν από την Κυβέρνηση να μην τον κάνουν πάλι υπουργό…! 



Πάει και αυτό. Τα Τέμπη πέρασαν, μπαζώθηκαν, φυτέψαμε και μια εκκλησούλα και όλα μια χαρά. Βέβαια οι 57+1 άνθρωποι χάθηκαν έτσι, για πλάκα… Γιατί έτσι και αλλιώς δεν ήταν επικίνδυνος ο σιδηρόδρομος . Απλά είχε κάτι θεματάρες ασφαλείας…! 

 

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών ο σκιτσογράφος Πάνος Ιατρίδης  σκιτσάρει για την βουλευτική ασυλία όσων ανεύθυνων κρύβονται από πίσω.

 

Και τώρα ψάχνουμε τις ευθύνες  σε μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής όπου η κυρία Μαρία Καρυστιανού κάνει παιχνίδι. Μόνη της! 


Και βέβαια πάντα οι ευθύνες αναζητούνται κατόπιν εορτής. Αφού χάνονται ψυχές έτσι, για πλάκα...

 

Ο μόνος σκοπός την απόδοσης αυτών των ευθυνών είναι για να παραδειγματιστούν οι επόμενοι που θα αναλάβουν την ευθύνη να είναι υπεύθυνοι σε όσα διαχειριστούν. 

 

Γιατί αλλιώς θα χάσουν την θέση τους, τα λεφτουδάκια τους, την υπόληψη τους. Θα είναι δαχτυλοδειχτούμενοι, ρεζιλεμένοι, εξευτελισμένοι και θα τεθούν στο περιθώριο. Αυτός είναι ο σκοπός της τιμωρίας.

 

Και όταν αυτό το κάνει σωστά και με διαφάνεια η πολιτεία, όλοι εμείς οι πολίτες θα νιώθουμε σίγουροι και ασφαλείς.


Όμως η ατιμωρησία που επικρατεί στην πατρίδα μας, αποκτηνώνει. Κάνει αλαζόνα καθέναν που συμπεριφέρεται με τρόπο που βλάπτει τους γύρω του. Και τον κάνει να νιώθει πανίσχυρος ώστε να πατάει επί πτωμάτων χωρίς ίχνος συναισθήματος.


Από ύβρεις χορτάσαμε. Από νεμέσεις όμως;;;


Βέβαια εδώ δεν είναι Βαλκάνια. Σου 'το χει πει ο Μίλτος. Εδώ είναι παίξε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα, τζόγαρε και κάνε την πάπια...!



  • Γελοιογραφία  με αφορμή τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη. 

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τα Τέμπη

Post a Comment