Νέα εποχή για την "Πατρίδα"

 Τακτική στήλη

 

Το πρώτο σκίτσο μου που δημοσίευσε η εφημερίδα "Πατρίς" από το Ηράκλειο Κρήτης, ήταν τον Αύγουστο του 2019. Με αφορμή την ληστεία στη Σπιναλόγκα σκέφτηκα πως ένα σκίτσο με κρητικό θέμα μπορεί να δημοσιευθεί και όντως έγινε.


Από τότε όταν έχω κάτι καλό και προλάβω να το στείλω πριν κλείσει το φύλλο και πάει για τύπωμα, γιατί είναι και καθημερινή εφημερίδα, την επόμενη δημοσιεύεται!

 

Το σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη για το άλμα στο μέλλον της "Πατρίς" και του patris.gr
  "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 21 Μαίου 2024
 

 

Αν έχεις επαφή με αυτόν τον κόσμο των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και των εντύπων γενικά μπορείς να καταλάβεις όλη την τελετουργία και την μαγεία της διαδικασίας από την πρώτη δημιουργία μέχρι το τελικό τυπωμένο αποτέλεσμα!


Είχα την τύχη από νήπιο να βρεθώ ανάμεσα σε  μυρωδιές χαρτιού και μελανιού και στα σφυριχτά και ρουφηχτά  τσαφα τσουφα από τα έμβολα της "Χαϊδελβέργης",αλλά και στα βαριά γκαπ και χρατς της κοπτικής μηχανής!


Ως ενήλικας μέσα στα νυχτερινά μου όνειρα που μπλέκουν ταυτόχρονα οι αγωνίες μαθητή και δασκάλου σε ανακατεμένα κομμάτια από τα διάφορα σχολεία, έρχονται και μπερδεύονται και εικόνες από σκοτεινά δημοσιογραφικά γραφεία, όπου η αγωνία για το τι θα ετοιμάσουμε, πως θα πάει, τι αποδοχή θα έχει, δημιουργούν μια σουρεαλιστική εικόνα αλλά και μια προσμονή... 


Πρωτοσέλιδο ΠΑΤΡΙΣ 21/05/2024
 Πρωτοσέλιδο ΠΑΤΡΙΣ 21/05/2024

 

Τώρα λοιπόν που το "παιδί" της "Πατρίδας", το ηλεκτρονικό patris.gr , αλλάζει πρόσωπο, γίνεται πιο σύγχρονο, πιο φιλικό προς τον χρήστη όλων των συσκευών, που αποκτά και instagram, θα είμαι και εγώ πιο τακτικά στις σελίδες αλλά και στα pixels της ιστορικής εφημερίδας της Κρήτης, που μετρά σχεδόν 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ενημέρωση.




  • Σκίτσο  με αφορμή το νέο ταξίδι για την «ΠΑΤΡΙΣ» και το patris.gr. Δημιουργήθηκε  τον Μάιο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη. 

 

Post a Comment