Αναίμακτο Πάσχα

 Βίγκαν και ξερο(ψημένο) αρνί

 

Των άκρων. Ή του ύψους ή του βάθους. Θάνατος και ζωή. Μα μήπως και αυτό το ίδιο το Πάσχα δεν είναι των αντιθέσεων; Τη μια Σταύρωση και κάτω κόσμος και την άλλη Ανάσταση και ουράνια βασιλεία.

 

Και κοντά σε αυτά έρχονται   να κονταροχτυπηθούν τούτες τις άγιες μέρες  αμνοεριφιολάτρες και αμνοεριφιομάχοι ή αν το θες βιγκανολάτρες και βιγκανομάχοι...!

 

Η ανθρώπινη τροφή και απο τις δύο όψεις μέσα από το πενάκι του εικαστικού Πάνου Ιατρίδη

Καλά κάνουν οι άνθρωποι και διαμαρτύρονται για τις σφαγές τόσων ζώων. Η αλήθεια είναι πως η υπερπαραγωγή κρέατος είναι ένα πρόβλημα. Όχι τόσο για τα ζώα βέβαια, θα έλεγα εγώ, όσο για τον άνθρωπο. 

 

Οι χοληστερίνες, τα εμφράγματα, οι παχυσαρκίες και πόσα  άλλα έχουν πάει στο θεό. Τώρα πια δεν κυνηγάμε την τροφή μας (ευτυχώς) οπότε δεν τρέχουμε σαν τους παλαβούς όλη μέρα για να έχουμε ανάγκη τόση πρωτεΐνη.


Φαντάσου να σταματάγαμε μια μέρα να τα σφάζουμε και να τα τρώμε. Τι θα γινόταν;;; Υπερπληθυσμός! Αδέσποτα πρόβατα. Θα βγαίναμε στα social και θα παρακαλούσαμε να δώσουμε σπίτι σε ένα μικρό αρνάκι που το βρήκαμε μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών γιατί κανείς δεν το ήθελε(!)

 

Μετά θα τα στειρώναμε κιόλας. Κάποια θα έφευγαν στα βουνά και θα γίνονταν αγριοπρόβατα, πράγμα εντελώς αφύσικο...!

 

Όλα με το μέτρο πρέπει να γίνονται. Και κρεατάκι που είναι και νόστιμο το άτιμο και χορταρικά και όσπρια.

 

Όσο για το Πάσχα έχω να προτείνω στους φίλους βίγκαν  να ανακαλύψουν το αρνί λαχανικών στη σούβλα και το κοκορέτσι μανιταριών!!! 

 

Τι; Μόνο στο μπιφτέκι θα μείνουμε;;;


Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη!!! 

 

(Κοντά στην προσδοκία για τους νεκρούς ανθρώπους προσδοκώ και ανάσταση σφαγμένων αμνοεριφίων)



  • Γελοιογραφία με αφορμή τις διαμαρτυρίες vegan για ένα "αναίμακτο" Πάσχα. Δημιουργήθηκε  τον Μάιο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη.


Post a Comment