Καταγγελία εκπαιδευτικών στον σύλλογο "Περικλής"
kataggelia ekpaideutikwn ston sillogo periklis aspromauri geloiografia
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.


Έληξε και η φετινή σχολική χρονιά. Μια χρονιά περίεργη, δύσκολη, πρωτόγνωρη... Τα είχε όλα και ακόμη περισσότερα. Από αιτήσεις εκπαιδευτικών για να συνταχτούν πίνακες για μελλοντικούς διορισμούς, κλείσιμο σχολείων για δυο μήνες λόγω Κορονοϊού,  καυγάδες και γκρίνιες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τις πλατφόρμες και τις δήθεν κάμερες στην τάξη μέχρι το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο.


Καταγγελία εκπαιδευτικών

Στην εκπνοή της χρονιάς, κυκλοφόρησε μια καταγγελία στον σύλλογο εκπαιδευτικών "Ο Περικλής" για έναν διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Χαλάνδρι ο οποίος τελικά αποσπάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

Προσωπικά, το μόνο που γνωρίζω είναι μερικές σκόρπιες κουβέντες και η καθεαυτή καταγγελία που μου προωθήθηκε  στο mail  καθώς είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε σχολεία του Χαλανδρίου και ανήκω στον εν λόγω σύλλογο εκπαιδευτικών.

Στις φήμες δεν έδωσα σημασία, όπως γενικά δεν συνηθίζω να δίνω,στα κουτσομπολιά των συναδέλφων. Αλλά η καταγγελία είναι κάτι το επίσημο. Δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

kataggelia ekpaideutikwn ston sillogo periklis aspromauri geloiografia


Όποιος κάνει τον κόπο να την διαβάσει, θα καταλάβει αμέσως ότι οι λόγοι γι αυτή την καταγγελία είναι σοβαροί και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Αν πράγματι  έγιναν όσα καταγγέλλονται, κάποιος πρέπει να δώσει μια απάντηση και μία λύση που πάνω από όλα να ικανοποιεί το δίκιο.

Εκπαιδευτικοί είμαστε, αν δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που θέλουμε να μάθουν τα παιδιά, ε, τότε να πάμε να πνιγούμε. Αν τα κομματικά συμφέροντα ή και άλλα, ένθεν κακείθεν, είναι πιο πάνω από την παιδεία μας τότε δεν έχει νόημα η παιδεία για την οποία σκιζόμαστε όλοι καθημερινά...

Όποιος είναι καθαρός να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να δοθεί ένα τέλος. Φτάνει πια με το χαλί που τα χώνουμε όλα από κάτω. Ας πάψουμε επιτέλους να καμπυλώνουμε τις γωνίες και να χαϊδεύουμε κομματικά αυτάκια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει είτε είναι σε υψηλό πόστο είτε όχι.

Από την άλλη φοβάμαι πως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις ...Παπαβρόντα.



Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για την καταγγελία εκπαιδευτικών σε δημοτικό σχολείο του Χαλανδρίου, εναντίον του διευθυντή τους. Δημιουργήθηκε  τον Ιούνιο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

Αν σου άρεσε, δες ακόμα μια γελοιογραφία για άσχημες συμπεριφορές

Post a Comment