Κυρίδου - Μπούρμπου πέτυχαν Παγκόσμιο ρεκόρ στην κωπηλασία

Το Ελληνικό πλήρωμα κωπηλασίας στην δίκωπο γυναικών προκρίθηκε χθες στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

 

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου όχι μόνο τερμάτισαν πρώτες στον ημιτελικό των 2 χιλιομέτρων, αλλά το πέτυχαν αυτό σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6 λεπτά 48 δευτερόλεπτα και 7 δέκατα.

 

Ενώ στα 3/4 της διαδρομής παρέμεναν τέταρτες, στα τελευταία 500 μέτρα συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους και τα έδωσαν όλα, με αποτέλεσμα το σκάφος τους να πετάει στην κυριολεξία, αφήνοντας δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν  και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

kyridou burmpou petihan pagkosmio rekor sthn kopilasia stous olympiakous agwnes tou tokyo geloiografia tis imeras olympic games skitso geloiografies iatridis iapwnia japan world record rowing
 Παγκόσμιο ρεκόρ στην κωπηλασία

 

Την Κυρίδου και την Μπούρμπου είχα την χαρά να τις μάθω, μαζί με τη γυναίκα μου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας όταν παρακολουθούσαμε στο ERTFLIX την εκπομπή "Team Hellas" με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

 

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Γιώργος Καπουτζίδης αποφάσισε να τραβήξει μαζί τους κουπί στα νερά του Θερμαϊκού και να μάθει τα μυστικά ενός εκ των δυσκολότερων αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Χωρίς μετάλλιο


Στον τελικό του αγωνίσματος σήμερα τα ξημερώματα, δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο αφού τερμάτισαν πέμπτες.


Η επιτυχία τους όμως είναι αναμφισβήτητα τεράστια αφού σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφεραν στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες να πετύχουν παγκόσμιο ρεκόρ και να βρεθούν μέσα στην τελική εξάδα.


Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχές για καλή δύναμη στις επόμενες προσπάθειες τους. Είναι φανερό πως έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους για για να επιτύχουν ακόμη πιο σπουδαίους στόχους.

 

 

 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχαν στην κωπηλασία οι Ελληνίδες Κυρίδου και Μπούρμπου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

 Αν σου αρέσει, δες μια ακόμη  γελοιογραφία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment