Στόχος είναι ο εμβολιασμός

Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε

Στόχος είναι τα λεφτά της Τζούλιας, θέλω κότερα και ελικόπτερα του Mad Clip και άλλα τέτοια ανάλογα άσματα μεγάλωσαν τις γενιές 18-25 χρονών.

 

Η απόφαση Μητσοτάκη να δώσει 150 ευρώ σε όσους, από αυτή την ηλικιακή ομάδα, εμβολιαστούν έχει δυο αναγνώσεις, ένα αντικειμενικό σκοπό και ένα ιατρικό λάθος.

 

Η γελοιογραφία της ημέρας

stohos einai o emvoliasmos geloiografia skitso iatridis freedom pass ekaton peninta euro mitsotakis kivernisi covid myxalandri

 

Freedom Pass

Έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, το "freedom pass" της κυβέρνησης είναι το τελευταίο της χαρτί που ρίχνει στην μάχη υπέρ των εμβολιασμών. Τα τελευταία της τρία χαρτιά δηλαδή, των 50.

 

Ο φόβος γενικά για τα εμβόλια ή ο φόβος για συγκεκριμένα εμβόλια δυσκολεύουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και από την άλλη η νέα μετάλλαξη "Δέλτα" του Κορονοϊού, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για όσο γίνεται περισσότερους εμβολιασμούς. 

 

Οι πλατφόρμες για ραντεβού δουλεύουν στην εντέλεια. Τα φαρμακεία κάνουν και αυτά τη δουλειά τους. Εκπληκτική διαχείριση και συμπεριφορά σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα. Η επίσημη ενημέρωση για τον ιό αλλά και για τους εμβολιασμούς συνεχίζεται κανονικά. 

 

Ακόμη και τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται από τους εμβολιασμούς δεν κρύβονται αλλά υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε οι πολίτες. Συνεχώς στα ΜΜΕ βγαίνουν γιατροί και επιστήμονες λέγοντας πως η μόνη λύση απέναντι στον covid είναι ο εμβολιασμός.


Τι δεν καταλαβαίνουμε;


Πόση πειθώ πια;

 

Η τουριστική δραστηριότητα του καλοκαιριού, που αποτελεί την βαριά οικονομία της χώρας μας χρειάζεται να στηριχτεί και στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή κίνηση, όσο γίνεται πιο ασφαλώς για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την οικονομική δραστηριότητα και μετά το καλοκαίρι.

 

Τα 150 ευρώ είναι και δεν είναι, οριακά, κίνητρο για τους νέους να πάνε να "τσιμπηθούν". Τόσο μένος έχουν όλοι για τη Νέα Δημοκρατία που δεν νομίζω ότι στέκει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δωροδοκεί για ψηφαλάκια.

 

Άλλοι πάλι σχολιάζουν, σιγά τα λεφτά και τι διακοπές να κάνεις με αυτά. Οι άνω των 25, την ώρα που κράζουν λένε γιατί να μη δώσει και σε μας...

 

Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης για εμβολιασμό

Με ένα "επιδοματάκι" το σκεπτόμαστε καλύτερα. Κάμπτεται ο φόβος. Τι λε ρε παιδί μου...;;; Δηλαδή να τζογάρουμε πάνω στην υγεία μας ε; Τι έγινε; πεθυμήσαμε χρηματιστήριο; ΠΑΣΟΚ; Τι; 

 

Ξαφνικά δεν θα πάθουμε θρόμβωση; Δεν μας βάζει τελικά τσιπάκι ο Μπιλ ο Γκέιτς; Με ένα εκατοπενηντάρι ξεχνιέσαι; Αν δίνανε και παραπάνω θα ήταν καλύτερα ε;

 

Το ότι θα είσαι υγιείς, δεν θα κινδυνεύεις να νοσήσεις βαριά, θα βγεις ξανά έξω, θα πας στη δουλειά σου, δεν είναι αρκετά κίνητρα για να εμβολιαστείς;

 

Δυστυχώς, ίσως, μόνο έτσι, πιθανόν να "τσιμπήσουν" οι νεολαίοι. Τώρα, που είναι νωρίς, πριν τελειώσει το καλοκαιράκι, γιατί από φθινόπωρο ποιος ξέρει τι θα συμβεί.

 

Στόχος είναι ο εμβολιασμός. Με κάθε τρόπο, με κάθε ...κόστος. Όποιος δεν εμβολιάζεται θέτει σε κίνδυνο τους γύρω του.

 

Υπάρχει όμως το σοβαρό ιατρικό λάθος που πρώτη επισήμανε η κ.Λινού:

Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Να μην τα ενθαρρύνουμε να μετακινηθούν όταν δεν είναι πραγματικά καλυμμένα

 

Από την κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, οι νέοι 18-25 ετών θα μπορούν να παίρνουν το Freedom Pass, ή τη δωροκάρτα 150 ευρώ για να πάνε διακοπές, σε συναυλίες ή να τα ξοδέψουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

Εδώ ο Μητσοτάκης έκανε ένα τεράστιο λάθος. 

 

Εδώ δεν μίλησε κανείς.

 

'Ολες τις άλλες μπαρούφες από κόμματα και διάφορους "ειδικούς" εντός και εκτός των social media, τις ακούω βερεσέ.



  • Ασπρόμαυρη γελοιογραφία  με αφορμή την είδηση για χορήγηση 150 ευρώ σε νέους 18-25 χρονών που θα εμβολιαστούν. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες μια ακόμη  γελοιογραφία για τον Κορονοϊό

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment