Η εποχή των Παγετώνων 6: Εγκλωβισμένοι στην Αττική

Απολιθώματα ...δεινοσαύρων  της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Ελπίδα ήρθε, τα έκανε μπάχαλο και έφυγε γι αλλού. Αναρωτιούνται μερικοί, ποιος έξυπνος έδωσε τέτοιο όνομα σε κακοκαιρία. Εγώ θα έλεγα πως περισσότερο ρομαντικός ήταν ο νονός αυτού του έντονου χιονιά. 


Ρομαντικός γιατί πίστεψε ότι οι μηχανισμοί του κράτους θα λειτουργήσουν επιτέλους σωστά, όπως άλλωστε διατείνονταν με στόμφο ώρες πριν την καταστροφή.

 

 Η γελοιογραφία της ημέρας

i epoxi twn pagetwnwn eksi egklwvismenoi stin attiki ice age skitso geloiografia iatridis athina xioni elpida kakokairia

 

Και μπορεί πράγματι να μην θρηνήσαμε θύματα  αλλά οριακά το καταφέραμε. Οι άνθρωποι στην Αττική Οδό είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους να κάνει σκι πάνω κάτω μέχρι να διαλέξει.


Και να τονίσω, ότι όλη αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμη γειτονίες στα Βόρεια Προάστια τίγκα στο απάτητο χιόνι, πάγο και κομμένο ρεύμα.


Χαλάνδρι, Ψυχικό, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια αλλά και άλλοι δήμοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη, τέταρτη μέρα μετά το χιόνι, να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους με αποτέλεσμα αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, σύλλογοι, οργανώσεις και εθελοντές να αναλαμβάνουν μόνοι τους και με δικά τους έξοδα να καθαρίσουν τους δρόμους.


Ο χιονιάς ήταν πράγματι πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της Αττικής αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για κανέναν αρμόδιο της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην κάνει σωστά την δουλειά του.


Έμπνευση γι αυτή τη γελοιογραφία πήρα από την φίλη μου Σμαραγδή όταν είδα ένα χιουμοριστικό σχόλιο σε μια φωτογραφία της στο instagram που αφορούσε φυσικά τα χιόνια, δεινοσαύρους και τα αβγά τους!

 



  • Γελοιογραφία με αφορμή την αποτυχία Δήμων της Αττικής στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας "Ελπίδα". Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για τα χιόνια στην Αθήνα

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment